net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένας υπερσύγχρονος πολυ-χώρος αναμένεται να φιλοξενήσει την επόμενη πενταετία τους βρετανικούς γύρους του πρωταθλήματος και όχι μόνο..

Από το 2015 το MotoGP στην Ουαλία

Η Dorna Sports S.L. υπέγραψε 5ετή συμφωνία με τους υπεύθυνους της πίστας στην Ουαλία. Η συνεργασία αναμένεται να ξεκινήσει το 2015 καθώς η πίστα, προς το παρόν, περιμένει την εγκριση της FIM.

 
Η συμφωνία αυτή θα φέρει τον βρετανικό γύρο των GP στην νέα πίστα της Ουαλίας, κοντά στην περιοχή Ebbw Vale. Η ανάπτυξη της πίστας, συνδράμει στην ανάπτυξη της περιοχής Blaenau Gwent, επικεντρώνοντας την προσοχή στην απασχόληση των νέων, την εκπαίδευση και τη δομή ακαδημιών, επενδύοντας με αυτόν το τρόπο στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μ. Βρετανία.

«Η συμφωνία μας με την Dorna αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της πίστας της Ουαλίας,» δήλωσε ο Michael Carrick, Διευθύνων Σύμβουλος της πίστας. «Τα MotoGP είναι η κορυφή των παγκόσμιων αγώνων μοτοσικλέτας και οι προσδοκίες στα πλαίσια του πρωταθλήματος, από τα εκατομύρια των οπαδών του παγκοσμίως, είναι η διεξαγωγή των αγώνων σε χώρους υψηλών προδιαγραφών και υπηρεσιών. Ανυπομονούμε να εκπληρώσουμε αυτές τις προσδοκίες όταν θα καλωσορίσουμε επίσημα τα MotoGP το 2016, ενώ συνεργαζόμαστε στενά με την Dorna και την FIM σχετικά με τον βρετανικό γύρο του πρωταθλήματος για το 2015.»

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sport S.L., σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την πίστα της Ουαλίας, μετά την εμπλοκή της με το συγκεκριμένο project για πάνω από τέσσερα χρόνια. Η δέσμευση με τα MotoGP είναι προφανώς ο καταλύτης ενός μεγάλου φάσματος με συναρπαστικά έργα, με στόχο την συμβολή στην αναβάθμιση της περιοχής, καθώς σε συνεργασία με την FIM προχωρούμε στην ολοκλήρωση της καταλληλότητας της πίστας, προς έγκριση για τη διοργάνωση αγώνων MotoGP.»

Τα σχέδια ανάπλασης περιλαμβάνουν μια διαδρομή 5.6 χλμ. που εκμεταλλεύεται την φυσική ροή της τοπογραφίας της περιοχής, μια εσωτερική μονάδα εκπαίδευσης, διοργανώσεις motocross, trial και enduro, όπως επίσης και μια πίστα kart διεθνών προδιαγραφών με εγκαταστάσεις εκπαίδευσης οδηγών.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ