net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ξεκίνησαν οι μεταγραφές, στα pits των MotoGP

MotoGP: Μεταγραφικός πυρετός

Και επειδή, πάνω – κάτω, το πρωτάθλημα έχει κριθεί, οι ομάδες των MotoGP έχουν ξεκινήσει από νωρίς τις ανακατατάξεις για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, οργανώνοντας στρατηγικά τις μελλοντικές τους κινήσεις.

 
Με τελευταίο νέο, αυτό της απότομης αλλαγής πλεύσης του Cal Crutchlow από την Ducati στην CWM-LCR Honda, αρκετοί αναβάτες έχουν βρει τις ομάδες που θα τους υποστηρίξουν στο πρωτάθλημα του 2015 ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται ακόμα στις συζητήσεις.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο Jorge Lorenzo θα μείνει στην Movistar Yamaha για άλλη μια χρονιά, αρκεί βέβαια να ανακοινωθεί και επίσημα η απόφασή του. Το ίδιο και ο Valentino Rossi.

Η Repsol Honda έχει εξασφαλίσει τους Marc Marquez και Dani Pedrosa μέχρι και το 2016 ενώ η Ducati, μετά την πρόσφατη δήλωση αποχώρησης του Cal Crutchlow μετά την λήξη της φετινής σεζόν, έχοντας ήδη σίγουρο τον Andrea Dovizioso, προχώρησε σε συμφωνία με τον Andrea Iannone για ένα χρόνο.

Η δορυφορική Monster Tech 3 Yamaha έχει κλείσει με τον Pol Espargaro για το 2015, με τον Herve Poncharal να ψάχνει για τον δεύτερο αναβάτη. Η Gresini Honda θα κρατήσει για άλλη μια χρονιά τον Scott Redding, έχοντας –σχεδόν- σίγουρο τον Alvaro Bautista για την δεύτερη RC213V της.

Θεωρόντας ως δεδομένο, το γεγονός πως του χρόνου θα μπει στον ανταγωνισμό και η Suzuki, δεν είναι σίγουρο ακόμα ποιοί πιλότοι θα την στελεχώσουν όμως, ανεπίσημα, τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι οι Aleix Espargaro και Maverick Viñales.

Έτοιμη δηλώνει και η Aprilia για το 2015, τουλάχιστον όσο αφορά στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας της, αφού ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιοί θα είναι οι αναβάτες που θα την οδηγήσουν στις μελλοντικές της διακρίσεις. Φήμες θέλουν τον Marco Melandri να φεύγει από τα Superbikes για να επιστρέψει στα GP, το ίδιο όμως ακούγεται και για τον Eugene Laverty. Ένας ακόμη δυνατός υποψήφιος είναι και ο Alvaro Bautista, σε περίπτωση που δεν έχει κάποια καλύτερη αντιπρόταση από την Go&Fun Gresini.

Στην κατηγορία Open, η NGM Forward Racing μοιάζει να έχει αποφασίσει πως θέλει τον Stefan Bradl για μία από τις δύο μοτοσικλέτες της, τον ίδιο αναβάτη θέλει όμως και η Pramac Racing. Ας τους αφήσουμε λίγο ακόμα να τα βρουν.

Αλλωστε, το πρωτάθλημα συνεχίζεται αυτή την Κυριακή, στην πίστα της Indianapolis. Αρκετά θα ακουστούν περί μεταγραφών όσο η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ