net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πάνω από 500 άνθρωποι στην Μ. Βρετανία έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών αυτοκινήτων ή φορτηγών που χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν.

Μ. Βρετανία: Κατάσχεση κινητών από οδηγούς

Σε κατάσχεση κινητών, από οδηγούς αυτοκινήτων που εμπλέκονται σε ατυχήματα, θα προβαίνει η βρετανική αστυνομία, ώστε να ελέγχει εάν το χρησιμοποιούσαν πριν το ατύχημα.

 
Πλέον, τα κινητά θα κατάσχονται ως αποδεικτικό στοιχείο με σκοπό την μείωση των ατυχημάτων που προκαλούνται λόγω της χρήσης από ασυνείδητους οδηγούς που μιλούν ή στέλνουν μηνύματα εν κινήσει.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Gloucestershire, Suzette Davenport, που είναι υπεύθυνη για την αστυνόμευση των δρόμων, πρότεινε την κατάσχεση, δηλώνοντας πως είναι αποφασισμένη να μειώσει τα ατυχήματα που προκαλούνται από αυτή την αιτία.

Οι έλεγχοι θα ισχύουν για κάθε ατύχημα ώστε οι οδηγοί να φοβηθούν έστω και λίγο πως θα χάσουν το τηλέφωνό τους και δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν έπειτα από κάποια μικρή σύγκρουση.

Ο Hugh Blandon,  μέλος της Ένωσης Βρετανών Οδηγών, λέει: «Είμαι 100% ενάντια στην χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και όσοι συλληφθούν αξίζουν τις ποινές που θα χρεωθούν. Ανησυχώ όμως μήπως η αστυνομία το παρακάνει. Το γεγονός οτι θα εμπλακεί κάποιος οδηγός σε κάποια μικρή σύγκρουση, δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να χάσουν το κινητό τους.»

Η έγκριση για τον έλεγχο και την κατάσχεση ήρθε λίγο μετά την πρόταση του Γραμματέα Μεταφορών, Patrick McLoughlin, πώς όσοι οδηγοί «πιάνονται» να κρατούν κινητό στο χέρι ενώ οδηγούν, θα τους αφαιρούνται 6 πόντοι από την άδειά τους, αντί για 3 που ήταν μέχρι τώρα.

Βάσει στοιχείων, πάνω από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών αυτοκινήτων ή φορτηγών που χρησιμοποιούν το κινητό ενώ οδηγούν.

Οι οδηγοί που προκαλούν ατύχημα και τραυματίζουν θανάσιμα κάποιον ενώ μιλούν στο κινητό, μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι και 14 χρόνια φυλάκισης. Παρ όλα αυτά, το 2012, πάνω από 10.000 οδηγοί προτίμησαν να επιλέξουν μαθήματα οδικής ασφάλειας έναντι της αφαίρεσης πόντων ή προστίμου.

Παρόμοιες συνθήκες, δυστυχώς, παρατηρούνται και στην Ελλάδα χωρίς κάποια ιδιαίτερη συμμόρφωση των οδηγών παρά τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις Αρχές. Ακόμα χειρότερο είναι, τώρα τελευταία, και το φαινόμενο χρήσης κινητού πάνω στη μοτοσικλέτα!

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ