net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2013, όπου το R1 δοκιμαζόταν καμουφλαρισμένο με πλαστικά R6. Σημαντικές λέγεται πως θα είναι οι αλλαγές στην εμφάνιση.

Ανανεωμένο Yamaha R1 για το 2015;

Εθεάθη σε κατασκοπικές φωτογραφίες, στην αυστραλιανή πίστα του Sydney Motorsport Park το νέο YZF-R1, και τώρα φημολογείται πως θα βγει σε δύο εκδόσεις: δρόμου & αγωνιστικών προδιαγραφών, όχι όμως τρικύλινδρο!

 
Μετά τις κατασκοπικές φωτογραφίες από τους Αυστραλούς συναδέλφους του Australian Motorcycle News, ήρθαν και οι πρώτες φήμες από ιαπωνικές πηγές για μερικές από τις λεπτομέρειες του νέου R1, όπως το γεγονός πως θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις: μία για τον δρόμο και μία με αγωνιστικές προδιαγραφές.

Από την μόνη φωτογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας (η οποία τραβήχτηκε το 2013, σύμφωνα με το αυστραλιανό MCN, όπου το R1 δοκιμαζόταν καμουφλαρισμένο με πλαστικά R6), και τα δύο μοντέλα αναμένεται να έχουν σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση, ενώ θα συνεχίσουν να φιλοξενούν τον τετρακύλινδρο crossplane κινητήρα, αποκλείοντας έτσι το συγκεκριμένο μοντέλο από το τρικύλινδρο concept μοτέρ που παρουσίασαν στην έκθεση INTERMOT τον περασμένο Οκτώβρη στην Κολονία.

Με σκοπό να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της, η Yamaha φημολογείται ότι θα παρουσιάσει το R1 με νέο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο (traction control, χαρτογραφήσεις κ.τ.λ.), αλλά και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Στις φήμες συμπεριλαμβάνεται επίσης η διάθεσή του με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη! Δεν έχει ακουστεί κάτι ακόμα για τις επιδόσεις ή την τιμή, έχει ακουστεί όμως πως η αγωνιστική έκδοση θα δίνει περίπου 230 ίππους.

Αλλωστε, η Yamaha σκοπεύει να εισέλθει και πάλι στην διοργάνωση WSBK, με τους κανονισμούς της EVO να είναι υποχρεωτικοί του χρόνου και τους κατασκευαστές να «πρέπει» να παράγουν μοτοσικλέτες υψηλότερων επιδόσεων για το κοινό, καθώς οι τροποποιήσεις στους κινητήρες για τους αγώνες θα περιοριστούν. Έτσι λοιπόν, το υψηλών επιδόσεων R1 αναμένεται να ανταγωνίζεται την Ducati 1199 Panigale S, την BMW HP4 και το επόμενο Aprilia RSV4…

Στη φετινή έκθεση INTERMOT ή EICMA, μάλλον θα ξεκαθαριστούν όλα αφού η Yamaha αναμένεται να παρουσιάσει το νέο YZF-R1 του 2015 όπου όλες οι φήμες θα αποκλειστούν ή θα επιβεβαιωθούν…

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ