net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σε απίστευτη φόρμα βρίσκεται ο Jonny Walker για το 2014, κερδίζοντας τόσο το Erzberg Rodeo, όσο και το Romaniacs με την ΚΤΜ του.

Το βάθρο του Red Bull Romaniacs για το 2014. Jonny Walker, Graham Jarvis και Wade Young. ΚΤΜ, Husqvarna, και ΚΤΜ.

Μεγάλο, ανερχόμενο ταλέντο, ο 18χρονος Νοτιαφρικανός Wade Young, επίσης με ΚΤΜ, που ήθελε μια θέση στη δεκάδα και βρέθηκε... τρίτος!

Θρίαμβος Walker στο Red Bull Romaniacs

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Jonny Walker κατέκτησε μια εξαιρετική πρώτη νίκη στην 11η διοργάνωση του αγώνα Hard Enduro Red Bull Romaniacs, σταματώντας το σερί του Graham jarvis (2011-2013).

 
Μετά από τέσσερις πολύ έντονες μέρες και σκληρές μάχες στα Καρπάθια Όρη, ο Jonny Walker της KTM έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα αποδεικνύοντας τη μεγάλη του φόρμα για φέτος στους αγώνες Hard Enduro.

Ο 23χρονος Βρετανός εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM, επίσης νικητής του 2014 Red Bull Hare Erzbergrodeo, κατάφερε να νικήσει τον πολύ δυνατό Graham Jarvis.

Ήταν σχεδόν μια τέλεια μέρα για την KTM, αφού ο 18χρονος Νοτιοαφρικανός αναβάτης Wade Young ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου, ενώ οι δύο βετεράνοι του Romaniac, Paul Bolton (KTM UK) και ο Εργοστασιακός αναβάτης KTM Andreas Lettenbichler έκλεισαν την πρώτη πεντάδα.

Οι δηλώσεις όμως που έκαναν οι Jonny Walker και Graham Jarvis στην διάρκεια του αγώνα περιγράφουν σχεδόν όλη την ιστορία. Μετά την Πρώτη Ημέρα στο offroad σκέλος ο Walker, νικητής της μέρας δήλωσε: “Ο Graham είναι το ίνδαλμα μου. Η εμπειρία του είναι ασύγκριτη.” 

O Jarvis, τέσσερις φορές νικητής του σκληρού αγώνα Romaniacs, υποψιασμένος για το τι μπορεί να συμβεί σχολίασε: “Ασχέτως με το πόσο γρήγορα πάω κοιτάζω γύρω μου και ο Jonny είναι συνέχεια εκεί.

Οι δύο αναβάτες που δώσανε πραγματική μάχη την τελευταία ημέρα, είχαν να οδηγήσουν 180 χιλιόμετρα γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε περιθώριο λάθους. Έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσουν την περίφημη και σχεδόν κατακόρυφη ανάβαση Gusterita στο τέλος της ημέρας, και κατόπιν να περιμένουν την επιβεβαίωση των χρόνων του GPS που σφράγισε τη νίκη του Walker. 

“Είμαι τόσο περήφανος που φεύγω με τη νίκη στην τσάντα μου,” δήλωσε ο Walker. “Είναι ένας αγώνας που μου πήρε τρία χρόνια για να καταλάβω τι πρέπει να κάνω. Ήμουν νευρικός σήμερα το πρωί. Ήξερα ότι ο Jarvis ήταν έτοιμος, αλλά διατήρησα την ψυχραιμία μου και έκανα αυτό που έπρεπε. Είναι φοβερό που πήρα τη νίκη.”

Αλλά ενώ οι Walker και Jarvis βρίσκονταν μπροστά, ο 18χρονος αναβάτης της KTM Wade Young έγραφε την δική του ιστορία πάνω σε μια KTM 300 EXC. Με τρεις τρίτες θέσεις τις τελευταίες μέρες ο νεαρός διεκδικητής κατέκτησε την 3η θέση του βάθρου και βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας. 

Μετά την 3η θέση της Δεύτερης Μέρας ο Young δήλωσε: “Ερχόμενος εδώ ήμουν απλά χαρούμενος που βρέθηκα στην πρώτη δεκάδα. Δεν περίμενα κάτι περισσότερο. Αλλά κάτι μου έκανε κλικ σήμερα και έγιναν όλα μαζί.” Ήταν πρώτος στην γραμμή εκκίνησης την Τρίτη Μέρα και τερμάτισε πίσω από τους Walker και Jarvis τις τελευταίες δύο ημέρες μην αφήνοντας περιθώρια αμφιβολιών για το λαμπρό του μέλλον. 

Αποτελέσματα Red Bull Romaniacs 11η Διοργάνωση
1. Jonny Walker (Βρετανία), KTM, 20:53:23
2. Graham Jarvis (Βρετανία), Husqvarna, 21:06:49
3. Wade Young (Νότια Αφρική), KTM, 21:47:31
4. Paul Bolton (Βρετανία), KTM, 22:01:33
5. Andreas Lettenbichler (Γερμανία), KTM, 22:47:00

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ