net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πέφτει, δεν μασάει, συνεχίζει. O Marquez δηλώνει ευχαριστημένος από τις δοκιμές με την RC213V, βλέποντας και θετικά και αρνητικά στοιχεία πάνω της

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις από τον Pedrosa μετά από 16 γύρους πάνω στην νέα RC213V

MotoGP: Οι δοκιμές της νέας RC213V

Οι προετοιμασίες της Honda για την επόμενη σεζόν, ξεκίνησαν την Τετάρτη με τον Marc Marquez και τον Dani Pedrosa να δοκιμάζουν στην πίστα του Brno ένα πρωτότυπο RC213V που εξελίσσεται για το 2015.

 
Οι Ιάπωνες κατασκευαστές διοργάνωσαν μια τριήμερη ιδιωτική δοκιμή στην πίστα της Τσεχίας με ένα πρώιμο ακόμα μοντέλο του RC213V για να οδηγήσει το κορυφαίο ντουέτο του πρωταθλήματος.

Ο Marquez ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε τους γύρους του πάνω στην μοτοσικλέτα δοκιμής χθες το πρωί, μετά από την δεύτερη πτώση που είχε μέσα σε δύο ημέρες με την φετινή του Honda. Ο κυρίαρχος του βαθμολογικού πίνακα έπεσε στην στροφή 5, που ήταν και η στροφή όπου είχε την πρώτη του πτώση την Τρίτη, όμως την γλίτωσε σώος και αβλαβής για να συνεχίσει να οδηγεί την νέα RC213V με τα μαύρα πλαστικά από ανθρακόνημα.

«Οι πρώτες εντυπώσεις από την νέα μοτοσικλέτα είναι αρκετά καλές,» είπε ο Marquez. «Προφανώς υπάρχουν κάποια θετικά στοιχειά και κάποια… όχι τόσο θετικά, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι ικανοποιητικές. Σημειώσαμε χρόνους παρόμοιους με αυτούς του τωρινού μοντέλου και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα.»

Η πίστα του Brno ήταν αρκετά ολισθηρή και ο Pedrosa κατάφερε να κάνει 16 γύρους με το μοντέλο του 2015, όμως ο Ισπανός κατάφερε να αναφέρει κάποια θετικά σημεία της νέας μοτοσικλέτας όπως και να επισημάνει αυτά που χρειάζονταν βελτίωση. «Η πίστα δεν είχε πολύ καλό κράτημα, όμως καταφέραμε να κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα και να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την νέα μοτοσικλέτα. Είναι σε πρώιμα στάδια ακόμα αλλά έχουμε μερικές καλές ιδέες για την επόμενη φορά που θα έχουμε την ευκαιρία να την δοκιμάσουμε στο τέλος της χρονιάς.»

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ