net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η συνεργασία Repsol και Honda αποτελεί την πιο μακρόχρονη αγωνιστική συνεργασία του είδους της στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Με τη Repsol Honda έτρεξαν και τρέχουν αναβάτες-θρύλοι όπως οι Mick Doohan, Alex Criville, Valentino Rossi , Nicky Hayden, Casey Stoner και φυσικά Marc Marquez.

Repsol και Honda εξελίσσουν λιπαντικά, καύσιμα και κινητήρες στα εργοστάσια της Saitama στην Ιαπωνία και του R&D της Repsol στην Mostoles της Ισπανίας.

Η ανανέωση της συνεργασίας Repsol και Honda έγινε μετά το 1-2 του Sachsenring, και της επίτευξης του 1-2 στη βαθμολογία αναβατών για το Πρωτάθλημα MotoGP.

Repsol και Honda μαζί έως το 2017

Η Repsol και η Honda ανακοίνωσαν την επέκταση της ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας τους, μέχρι το 2017. Θυμίζουμε πως η Repsol υποστηρίζει τη Honda στο πρωτάθλημα MotoGP από το 1995!

 
Μετά από 20 χρόνια επιτυχιών στο σπουδαιότερο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας με μοτοσικλέτα, Repsol και Honda ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμα 3 χρόνια, έως το τέλος του 2017.

Η συνεργασία Repsol Honda αποτελεί την πιο μακρόχρονη αγωνιστική συνεργασία του είδους της στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας με μοτοσικλέτα. Η συνεργασία που έφερε κοντά τον Ισπανό κατασκευαστή λιπαντικών και καυσίμων με τον Ιάπωνα κατασκευαστή δικύκλων έχει να επιδείξει ένα απίστευτο παλμαρέ νικών, βάθρων, ρεκόρ και επιτυχιών. Ας του ρίξουμε μια ματιά.

Μέσα σε 20 χρόνια συνεργασίας η Repsol Honda έδρεψε:
  • Δέκα (10) Παγκόσμιους Τίτλους αναβάτη
  • Έξι (6) Παγκόσμιοι Τίτλοι αγωνιστικής ομάδας
  • Εκατόν τριάντα τρεις (133) νίκες
  • Τριακόσια πενήντα τέσσερα (354) βάθρα
  • Εκατόν τριάντα επτά (137) pole positions
  • Εκατόν πενήντα δύο (152) ταχύτεροι γύροι αγώνα
Με την ομάδα της Repsol Honda έτρεξαν και τρέχουν θρύλοι του παγκόσμιου στερεώματος των αγώνων μοτοσικλέτας, με τους Mick Doohan (1995-1998), Alex Criville (1999), Valentino Rossi (2002 και 2003), Nicky Hayden (2006), Casey Stoner (2011) και φυσικά Marc Marquez (2013 και 2014) να είναι υπεύθυνοι για τους περισσότερους τίτλους της ομάδας. 

Η συνεργασία μεταξύ Repsol και Honda δεν μένει μόνο στα συμβατικά πλαίσια μιας τυπικής χορηγίας αγώνων, αλλά συνεχίζεται μεταξύ της ουσιαστικής συνεργασίας των εργοστασίων της Saitama στην Ιαπωνία και του κέντρου τεχνολογίας της Repsol στην Mostoles της Ισπανίας. Πρώτος καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν η εξέλιξη των δίχρονων κινητήρων το 1990, για να συνεχιστεί μετά στους τετράχρονους κινητήρες. Η Repsol συνεχίζει την εξέλιξη χρησιμοποιώντας ένα... μονοκύλινδρο(!) πρωτότυπο μοτέρ, και μοιράζεται τα ευρήματα της με τη Honda. Ειδικά φέτος, με τη μείωση του καυσίμου από 21 σε 20 λίτρα, η αποδοτικότητα του κινητήρα αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για τα 2 εργοστάσια. 

Ο Αντιπρόεδρος του HRC Shuhei Nakamoto δήλωσε: "Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να γιορτάσουμε αυτή την ανανέωση της συνεργασίας μας, από το φανταστικό 1-2 του γερμανικού GP, και του 1-2 που κατέχουμε αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία αναβατών στο πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Repsol, που αποτελεί πέρα από τη χορηγία και σπουδαία τεχνική συνεργασία.

Από τη μεριά της Repsol, δηλώσεις έκανε η Begona Elices, Γενική Διευθύντρια επικοινωνίας: "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανανέωση της συνεργασίας που συνεχίζεται από το 1995 και μας έχει δώσει μεγάλες επιτυχίες, τόσο σε αγωνιστικά αποτελέσματα, όσο και σε τεχνολογική εξέλιξη. Έχουμε 2 εξαιρετικούς αναβάτες που αντιπροσωπεύουν τις αξίες της Repsol, την ακεραιότητα, την υπευθυνότητα, τη γενναιότητα, και την υπέρβαση των δυσκολιών, με τον καλύτερο τρόπο, ενώ η συμμετοχή μας στο ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο είναι η καλύτερη ευκαιρία να βελτιωθούμε ως παγκόσμια εταιρεία, και να αναπτύξουμε τεχνολογικά τα καύσιμα και τα λιπαντικά μας."

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ