net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σύμφωνα με τη Yamaha, το ηλεκτρικό concept PES1 θα περάσει στην παραγωγή μέχρι το 2016.

Αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα έχει οριστεί και για το χωμάτινο PED1.

Στην παραγωγή τα ηλεκτρικά της Yamaha

Τα δύο ηλεκτρικά μοτοσικλετάκια που παρουσίασε η Yamaha στο Τοkyo Motor Show τον περασμένο Νοέμβρη θα περάσουν στις γραμμές παραγωγής έως το 2016, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

 

Η ανακοίνωση έγινε πριν μερικές ημέρες, μέσω της ετήσιας αναφοράς της εταιρείας προς τους μετόχους της και αφορά στα δύο ηλεκτρικά concept PES1 και PED1.

Το πρώτο είναι ένα street μοντέλο και το δεύτερο on-off. Και τα δύο μοιράζονται αρκετά μηχανικά στοιχεία, αλλά και τον ίδιο κινητήρα: τον ηλεκτρικό Yamaha Smart Power Module, με κατασκευή monocoque που ντουμπλάρει και σαν πλαίσιο. Η Yamaha υποστηρίζει πως και οι δύο αυτές μοτοσικλέτες προσφέρουν οδηγική αίσθηση παρόμοια με μιας βενζινοκίνητης μοτοσικλέτας. Διαθέτουν κιβώτιο με επιλογές αυτόματης ή manual μετάδοσης, αφαιρούμενη μπαταρία για εύκολη αντικατάσταση και φόρτιση, ενώ συνδέονται με smartphone. Η μπαταρία που χρησιμοποιούν είναι ιόντων λιθίου, ενώ το βάρος του PES1 είναι κάτω από 100 κιλά, και του PED1 κάτω από 85 κιλά!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ετήσια αναφορά της Yamaha, οι δύο μοτοσικλέτες ετοιμάζονται να εισέλθουν στις γραμμές παραγωγής εντός των επόμενων δύο ετών. Σκοπός τους είναι να επεκτείνουν την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης στον κόσμο των δύο τροχών – σκοπό που αναμένεται να εκπληρώσουν χάρη στη λειτουργικότητά τους, αλλά και τη νέα οδηγική εμπειρία που θα προσφέρουν.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ