net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Aπό το 2016 θα ισχύει σε όλους τους αυτοκινητόδρομους αναλογικό σύστημα διοδίων.

Αναλογικά διόδια παντού ως το 2016

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, έως το τέλος του 2016 θα λειτουργήσει σύστημα αναλογικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους.

 

Η ανακοίνωσε έγινε, με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Μεταφορών, κ. Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, κατά την οποία αποφασίστηκε η εγκατάσταση οχτώ τελικά σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό μέχρι το τέλος του 2016. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα χρεώνουν τους οδηγούς αναλογικά.

Σε δηλώσεις του επί του θέματος, ο υπουργός Μεταφορών, κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε πως: «Υπήρχε ένας σχεδιασμός από το 2011, ωστόσο άλλαξε σημαντικά με απόφαση μας. Δεν έχει νόημα να ξανακάνουμε στραβά πράγματα, προσπαθούμε να κάνουμε αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουμε το εν λόγω σύστημα παντού. Στην Εγνατία εγκαθίσταται ολοκληρωμένο σύστημα αναλογικής χρέωσης από την αφετηρία του δρόμου, από τα σύνορα με τη γειτονική Τουρκία μέχρι την Ηγουμενίτσα. Τα συστήματα αυτά θα αποφασιστούν κατά τη διάρκεια του σχετικού διαγωνισμού, έτσι ώστε να κάνουμε πράγματι ένα βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης, της ίσης μεταχείρισης και του υγιούς ανταγωνισμού. Νομίζω πως δεν πρέπει να ξεκινήσουμε από την Εγνατία ανάποδα, αλλά πρέπει να πάμε μπροστά».

Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως με το νέο αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων, ο χρήστης του αυτοκινητόδρομου θα πληρώνει με βάση τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει από του οδικού δικτύου.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ