net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha XT600 Cafe Tracker

Yamaha XT600 Cafe Tracker

Yamaha XT600 Cafe Tracker

Yamaha XT600 Cafe Tracker

Yamaha XT600 Cafe Tracker

Yamaha XT600 Cafe Tracker

Yamaha XT600 Cafe Tracker

Μια δημιουργία που ανήκει σε δύο κόσμους, καθώς είναι μισό café racer και μισό tracker. Έχει βασιστεί σε ένα ΧΤ600, με ρεζερβουάρ από CB550 και σχεδιασμό από Honda του 60 και έχει σκοπό να αποτελέσει μια μοτοσυκλέτα διασκεδαστική και εύκολη στην πόλη.

 
Ο  Joao Barranca, ιδιοκτήτης της Redonda Motors, χρησιμοποίησε μια ΧΤ600 του 1998 και σχεδίασε μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει το στυλ café racer με εκείνο του tracker.

Το ΧΤ600 επιλέχθηκε για αυτή την κατασκευή, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ευέλικτο μοντέλο μα αρκετή δύναμη, για καθημερινή αστική χρήση. Για την βελτίωση του χειρισμού, το ύψος της μοτοσυκλέτας μειώθηκε κατά 20 εκατοστά.

Το ρεζερβουάρ προέρχεται από ένα παλιό Honda CB550, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός του μοντέλου, έχει βασιστεί πάνω στις μοτοσυκλέτες της Honda της δεκαετίας του 60, με την προσθήκη χρωμάτων από τη Yamaha, ώστε να δημιουργηθεί κάτι εξαιρετικό. Το σχήμα του ρεζερβουάρ συνεισφέρει στις compact διαστάσεις.

Οι τροχοί έχουν αλλάξει με άλλους μεγαλύτερης διαμέτρου για καλύτερο χειρισμό, ενώ η χειροποίητη εξάτμιση, είναι από ανοξείδωτο ατσάλι  και δίνει tracker χαρακτήρα.

Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο εξ αρχής και κρύβει επιμελώς τα ηλεκτρικά εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας. Το εργοστασιακό φίλτρο, αντικαταστάθηκε από νέα νέο, αφρού. Ο πίνακας οργάνων αντικαταστάθηκε από ένα όργανο της KOSO, ενώ όλα τα φωτιστικά έγιναν τύπου LED. Ο εμπρός προβολέας είναι δανεισμένος από ένα Suzuki GT750.

Το χρώμα και ο συνδυασμός των διαφορετικών στυλ είναι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τα καλύτερα μέρη αυτού του custom μοντέλου.  Το σύστημα εξάτμισης  σε στυλ scrambler, σε συνδυασμό με τηνold school σέλα και το ρεζερβουάρ καυσίμων Cafe Racer είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ