net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με εργοστασιακή ομάδα στο 8ωρο της Suzuka φέτος η Yamaha έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια. (στη φωτογραφία το νέο R1 της GMT94 Yamaha).

Ο πέντε φορές πρωταθλητής Superbike Ιαπωνίας και εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Katsuyuki Nakasuga.

Οι αναβάτης της Monter Yamaha Tech 3, Bradley Smith (αριστερά) και Pol Espargaro.

Yamaha: Με αναβάτες MotoGP στη Suzuka!

Το είπε και το έκανε η Yamaha, όσον αφορά την εργοστασιακή συμμετοχή της στον 8ωρο αντοχής στη Suzuka. Rossi και Lorenzo δεν θα δούμε, ωστόσο η Yamaha θα κατέβει με τους Pol Espargaro και Bradley Smith!

 
Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2002 που η Yamaha αγωνίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα με εργοστασιακή ομάδα, με τον αγώνα να πραγματοποιείται στις 23-26 Ιουλίου.

Όπως είπαμε και νωρίτερα οι δύο αστέρες από τα MotoGP, που θα αγωνιστούν στη Suzuka είναι οι αναβάτες της Monster Yamaha Tech 3, Pol Espargaro και Bradley Smith. Οι δύο αναβάτες από το MotoGP θα έχουν στο πλευρό τους τον πέντε φορές πρωταθλητή superbike Ιαπωνίας Katsuyuki Nakasuga, έναν πολύ έμπειρο αναβάτη που ξέρει πολύ καλά τα μυστικά της Suzuka, σε αντίθεση με εκείνους που θα αγωνιστούν εκεί για πρώτη φορά. Η Yamaha κατεβαίνει πάνοπλη στον θρυλικό αγώνα αντοχής ελπίζοντας στην πρώτη της νίκη έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια!

Διευθυντής της εργοστασιακής ομάδας θα είναι ο Wataru Yoshikawa ο οποίος βρίσκεται στην ίδια θέση και στην εργοστασιακή ομάδα του ιαπωνικού πρωταθλήματος.

Η Yamaha, σαν εταιρία, κατεβαίνει πάνοπλη σε αυτόν τον αγώνα, αφού, εκτός από την εργοστασιακή συμμετοχη στη Suzuka θα συμμετέχουν, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Endurance, GMT94 Yamaha με αναβάτες τους David Checa, Kenny Foray και Mathieu Gines αλλά και η Yamaha Austria Racing Team (ΥART) με τους Ivan Silva, Broc Parkes και Max Neukirchner. Αμφότερες ομάδες υποστηρίζονται από επίσημα από τους Ιάπωνες.

Ας δούμε όμως τι δήλωσαν οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha.

Katsuyuki Nakasuga: «Αυτή τη σεζόν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι ως εργοστασιακός αναβάτης σε μια προσπάθεια να κερδίσω τέσσερις σερί τίτλους στο ιαπωνικό πρωτάθλημα superbike στη σέλα του νέου YZF-R1. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η πρόκληση να αγωνιστώ με την εργοστασιακή ομάδα στο 8ωρο της Suzuka και έχω ενθουσιαστεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ανυπομονώ επίσης να αγωνιστώ μαζί με δύο εξαιρετικούς αναβάτες όπως είναι οι Espargarò και Smith και νιώθω ότι αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για να βελτιωθώ σαν αναβάτης. Φυσικά, δεν στοχεύω σε τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Θα συνεργαστώ με την ομάδα για να δείξω ότι το νέο YZF-R1 είναι το ταχύτερο στην πίστα…για τους φίλαθλους που περίμεναν τόσο καιρό για την επιστροφή της Yamaha ως εργοστασιακής ομάδας με στόχο τη νίκη στο 8ωρο της Suzuka. Ελπίζω να έρθουν όλοι στην πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα για να μας εμψυχώσουν.»

Pol Espargarο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Yamaha με διάλεξε για να τους εκπροσωπήσω σε έναν από τους διασημότερους αγώνες, όπως είναι το 8ωρο της Suzuka. Νιώθω τιμή που θα λάβω μέρος, αλλά έχω πολλά να μάθω. Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα είναι εύκολα καθώς δεν έχω πάρει ποτέ μέρος σε αγώνα αντοχής και δεν ξέρω το YZF-R1, αν και πολύ κόσμος λέει πολύ καλά λόγια γι αυτό. Επίσης το πρόγραμμα του MotoGP είναι πολύ απαιτητικό και θα πρέπει να προπονηθούμε για τη Suzuka ενδιάμεσα στους αγώνες. Για αυτόν το λόγο πρέπει να δουλέψουμε όσο το δυνατό περισσότερο για να προετοιμαστούμε, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έχω αυτή την ευκαιρία. Επιπρόσθετα θα είναι ωραία να δουλέψω μαζί με τον Bradley σαν συνέταιροι όπου θα παλέψουμε μαζί και όχι ενάντια ο ένας στον άλλο. Νομίζω ότι θα κάνουμε καλή ομάδα και θα περάσουμε φανταστικά. Το μόνο που μας απασχολεί είναι ότι κανείς από τους δυο μας δεν ξέρει την πίστα και ελπίζω ότι ο Nakasuga-san μπορεί να μας βοηθήσει με όλα, δηλαδή με την πίστα, τη μοτοσικλέτα και τις σωστές στρατηγικές που χρειαζόμαστε για ένα πετυχημένο 8ωρο. Θα είναι ξεχωριστό και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταμείψουμε την πίστη που έδειξε η Yamaha σε μας.»

Bradley Smith: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Yamaha που με έκανε μέρος της ομάδας για το 8ωρο της Suzuka, ο οποίος είναι ένας θρυλικός αγώνας. Ανυπομονώ να δοκιμάσω έναν νέο είδος μοτοσικλέτας, ακόμη περισσότερο μαζί με τον teammate μου Pol και τον Katsuyuki Nakasuga, ο οποίος έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα. Νομίζω ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία και θα προσθέσει άλλο ένα κεφάλαιο στη ζωή μου με την Yamaha. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω το νέο YZF-R1, για το οποίο έχω ακούσει πολλά και θα είναι πραγματικά υπέροχα που θα έχω επιτέλους την ευκαιρία να το οδηγήσω. Φυσικά, θα πάρω αυτόν τον αγώνα πολύ σοβαρά καθώς είμαστε μέλη της επίσημης εργοστασιακής ομάδας και γι αυτόν το λόγο θα ταξιδέψω στην Ιαπωνία με την πρόθεση να πάρω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Yamaha.»

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ