net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δυναμική ήταν η παρουσία της Yamaha στο 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθληματος ΜΧ στις Σέρρες.

Ο Λυρίου (OPEN) ήταν μόνο ένας από τους αναβάτες της Yamaha που κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάτι που έκανε και στα δύο σκέλη.

Yamaha: Δυνατά στον 2ο αγώνα του Παν.Π. MX

Μετά το δυνατό ξεκίνημα στην Χαλκίδα, ήρθε μια εντυπωσιακή συνέχεια στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

 
Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς είχε άρωμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με διεθνείς συμμετοχές από Βουλγαρία και Σκόπια αλλά και με τις εξαιρετικές υποδομές τις πίστας να ανεβάζουν το κύρος του Ελληνικού Motocross.

Δυνατή παρουσία είχε για ακόμα μια φορά η Μοτοδυναμική, τόσο στα paddocks όσο και μέσα στην πίστα, πλαισιώνοντας με πολλούς αθλητές, τις πρώτες εξάδες του βάθρου

Στην ΜΧ1, ο Δημήτρης Κοντολέτας πήρε και τις δύο εκκινήσεις της κατηγορίας και πάλεψε για τη νίκη με τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (Honda), ο οποίος κατάφερε τελικά να επιβληθεί και να κερδίσει και τα δύο σκέλη. Έτσι ο Κοντολέτας, κερδίζοντας δύο δεύτερες θέσεις, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

«Ενδοοικογενειακή» μάχη είχαμε για την τρίτη θέση του βάθρου όπου τελικά ισοβάθμησαν οι Νίκος Λυρίου και Τσαρνάς, αμφότεροι με Yamaha. Παρά τις πτώσεις τους στις δύο εκκινήσεις ο Λυρίου κατάφερε στο πρώτο σκέλος από τελευταίος να τερματίσει στην 4η θέση, κερδίζοντας δικαιωματικά την 3η θέση της βαθμολογίας τυο πρωταθλήματος.
 
Ο Δημήτρης Βαγγελάκος, για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκε σε αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετά από Χαλκίδα (Motocross) και Μέγαρα-(Enduro) όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε1 και την Γενική. Στις Σέρρες ο Βαγγελάκος τερμάτισε 6ος πίσω από τον Γιώργο Ηλιόπουλο (Kawasaki) μαζεύοντας έτσι βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος (6ος στη βαθμολογία). Άτυχος ήταν ο Δημήτρης Μπαξεβάνης, με πτώση και τραυματισμό λίγο μετά την εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας.
 
Επίσης στον αγώνα συμμετείχαν με Yamaha οι οδηγοί Γιώργος Χαρμπίλας (16ος), Παναγιώτης Θερριός (20ος) και Μιχάλης Αντωνάτος (22ος). 

Στην ΜΧ2, ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης έκανε ένα σταθερό και συγκροτημένο αγώνα χωρίς λάθη, τερματίζοντας και με τη 2η και 3η θέση που κατέκτησε στα δύο σκέλη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση της βαθμολογίας. Νικητής και στα δύο σκέλη της κατηγορίας ήταν Γιώργος Αρβανίτης που έπαιζε «εντός έδρας», παίρνοντας έτσι και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Valentin Roglev(KTM), Ljubumir Vasev(Yamaha), Γιάννης Μόσιος(ΚΤΜ) και Hakan Halmi(KTM). Ο Μανώλης Κρητικός έκανε έναν προσεκτικό αγώνα λόγω του τραυματισμού του, τερματίζοντας στην 6η και στην 9η θέση στα δύο σκέλη που τον έφερα στην 8η θέση βαθμολογικά.

Επίσης με Yamaha έλαβαν μέρος στην κατηγορία και οι Δημήτρης Μπάκας (11ος) και Γιώργος Παναγιώτου (21ος).

Στη δίχρονη υποκατηγορία νέων της ΜΧ2 την ΜΧ2Τ, ο μικρός Δημήτρης Τουρατζίδης κατάκτησε την 2η και την 3η θέση στα δύο σκέλη κάτι που τον έφερε στη 3η θέση του πρωταθλήματος. Πρώτος στα δύο σκέλη και φυσικά στο πρωτάθλημα, επίσης με Yamaha ο Φραγκίσκος Ζούνης παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του με Yamaha στον αγώνα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Φώτης Κόλλιας συμμετέχοντας και αυτός με Yamaha.

Με διπλή νίκη πάνω στην ΥΖ450F του, έφυγε από τις Σέρρες και ο Σταμάτης Λυρίου κερδίζοντας τα δύο σκέλη της κατηγορίας ΟΡΕΝ, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολύ καλή εκκίνηση, κατάφερε να ανέβει γρήγορα στην 1η θέση επικρατώντας άνετα του ανταγωνισμού. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σταμάτης Δημολιάνης (ΚΤΜ) και Χρήστος Τομάρας (ΚΤΜ).

Τα Yamaha που πλαισίωσαν την κατηγορία ήταν οι Νίκος Σωτηρόπουλος (7ος), Βασίλης Μπαμπάς (11ος), Νίκος Δρόσος (15ος), Σωτήρης Βαγενάς (18ος), Χρυσόστομος Αναγνώστου και Παύλος Κουζής.
 
Συγχαρητήρια αξίζουν στον μικρό Ανδρέα Ανδρέου. Στην κατηγορία ΜΧ85, αν και δεν κατάφερε να κερδίσει τον εξαιρετικό Βούλγαρο αθλητή Alex Dimitrov, με δύο άνετες δεύτερες θέσεις όμως κατάφερε να τερματίσει να τερματίσει 2ος με το YZ85 του, περνώντας μπροστά στη βαθμολογία της κατηγορίας. Τρίτος τερμάτισε ο Αγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) ενώ πολύ καλό αγώνα έκανε και ο λιλιπούτειος οδηγός Γιώργος Καριώτης (Yamaha – Μερεμετσάκης) τερματίζοντας στην 5η θέση του αγώνα. 

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ