net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η επιδότηση από το κράτος είναι ένα μέτρο ικανό να προσελκύσει κοινό στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες

Χρηματοδότηση ηλεκτρικών δικύκλων στην Αγγλία

Σύμφωνα με ένα πλάνο που μόλις έλαβε έγκριση στην Αγγλία, οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και τα αντίστοιχα scooter θα ενταχθούν σε πλαίσιο χρηματοδότησης με στόχο να γίνουν ελκυστικότερα στο αγοραστικό κοινό.

 

Το πλάνο έχει συνταχθεί από την Υπηρεσία Οχημάτων Χαμηλών Εκπομπών (ναι, στην Αγγλία υπάρχει και αυτό), η οποία έχει στη διάθεσή της έναν προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων λιρών (700 εκατομμύρια ευρώ) για να τρέξει διάφορα προγράμματα υποστήριξης και προώθησης οχημάτων με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα την ερχόμενη πενταετία.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών για την καμπάνια χρηματοδότησης των ηλεκτρικών δικύκλων θα διατεθεί ένα ποσό περίπου 10.4 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2015-2020, το οποίο θα μοιραστεί με τη μορφή επιδότησης αγοράς του δικύκλου με μέγιστο όριο τα 2.100 ευρώ ανά δίκυκλο. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις αυτό το μέτρο θα κάνει τα ηλεκτρικά σκούτερ και μοτοσικλέτες περίπου 20% φτηνότερα, φέρνοντάς τα εντός της αγοραστικής ικανότητας των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Ο στόχος είναι αρχικά η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), αλλά οι υπεύθυνοι του σχεδίου εκτιμούν πως θα έχει οφέλη και στο κυκλοφοριακό, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να προσελκύσουν και κόσμο εκτός του τυπικού μοτοσικλετιστικού κοινού. Παράλληλα, η πριμοδότησή τους θα ενισχυθεί από μια σειρά μέτρων υποστήριξης, όπως είναι η ελευθερία να κινηθούν στις λωρίδες των λεωφορείων, η εξαίρεσή τους από τα διόδια (Congestion Charge) στο κέντρο του Λονδίνου και η απαλλαγή από το κόστος παρκαρίσματος στη δουλειά (Work Place Parking Levy), ένα ετήσιο χαράτσι που επιβαρύνει τους εργοδότες που προσφέρουν θέσεις οδήγησης στους υπαλλήλους τους.

Αυτού του τύπου μέτρα είναι προς το παρόν απαραίτητα για να προσελκύσουν κοινό σε μια κατηγορία δικύκλων που ακόμη βρίσκονται πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ