net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To πολύ ενδιαφέρον VT-1 ήταν το τελευταίο μοντέλο που παρουσίασε η Vectrix.

Χρεοκόπησε η Vectrix στις Η.Π.Α.

Aσχημα τα νέα για την εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών scooter η οποία κήρυξε χρεοκοπία στις Η.Π.Α, αν και το εργοστάσιό της στην Πολωνία θα παραμείνει σε λειτουργία.

 
Η Vectrix, μια από τις μεγαλύτερες όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών scooter, είχε κάνει ξανά αίτηση για χρεοκοπία το 2009. Ωστόσο, η αίτηση που είχε καταθέσει τότε πραγματοποιήθηκε κάτω από διαφορετικό άρθρο (για προστασία από πιστωτές) ώστε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της επιχείρησής της και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Αυτή τη φορά η Vectrix προχωρά άμεσα σε παύση των εργασιών της και ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 1-10 εκατ. δολάρια, ενώ το χρέος της υπολογίζεται μεταξύ 10-50 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρία είχε προχωρήσει σε παύση των εργασιών της στις Η.Π.Α. ήδη από το τέλος του 2013. Στην Ευρώπη τα προβλήματα είχαν, επίσης, αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους πέρσι αφού, σύμφωνα με αναφορές στο Διαδίκτυο, η Vectrix είχε χάσει τους μεγαλύτερους dealers στη γαλλική αγορά καθώς αδυνατούσε να τους προμηθεύσει με μοντέλα και ανταλλακτικά.

Η Vectrix θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Πολωνία, όπου διατηρεί εργοστάσιο. Η χρεοκοπία στην Αμερική δεν επηρεάζει την κοινοπραξία της με τον όμιλο Daimler και συγκεκριμένα με τη Smart με την οποία παράγουν από κοινού εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα. 

Τελευταία μοντέλα που παρουσίασε η εταιρία, τα οποία τελικά δεν πέρασαν στην παραγωγή ήταν το VT-1 και το τρίκυκλο ES-3.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ