net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τι θα γίνει στο θέμα της επικοινωνίας ομάδας-αναβάτη στα Moto GP;

Ασύρματος στα GP;

Έντονη συζήτηση γίνεται παρασκηνιακά του Moto GP, σχετικά με το αν και κατά πόσο θα βοηθούσε ένα σύστημα ασυρμάτου στους αναβάτες, για απευθείας επικοινωνία με τα paddocks.

 
Μετά από τα μπερδέματα του αγώνα στο Sachsenring της Γερμανίας, σχετικά με τις αλλαγές μοτοσυκλετών και τα ελαστικά, πυροδότησαν εκ νέου τις συζητήσεις σχετικά με τη χρήση ή μη, συστήματος ασυρμάτου για την επικοινωνία των αναβατών και των paddocks. 

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε έναν αγώνα flag-to-flag, όπως στο Assen και στο Sachsenring, ο οδηγός επιλέγει πότε θα εισέλθει στα Pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα, όταν ο καιρός αλλάζει, ενώ ο μόνος τρόπος να επικοινωνεί η ομάδα με τον αναβάτη μπορεί να γίνεται μόνο μέσω του πίνακα. 

Οι αναβάτες είναι διχασμένοι σε σχέση με αυτή τη λύση, με τον Valentino Rossi να τάσσεται υπέρ της αλλά τους Marquez και Crutchlow να είναι έντονα αντίθετοι. Τι είπε ο καθένας τους; «Δεν είμαστε Formula 1, αλλά μια μορφή απευθείας επικοινωνίας θα ήταν πολύ πιο εύκολο. Μερικές φορές το αν διαβάσεις τον πίνακα είναι δύσκολο, οπότε ναι, θεωρώ ότι είναι εφικτό να έχουμε ασύρματο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μέχρι τώρα δεν έχουμε!» είπε ο Γιατρός, υποστηρίζοντας το ενδεχόμενο! 

Αντιθέτως, ο Marquez...ούτε που να το ακούσει! «Για μένα όχι. Δεν μπορώ να με φανταστώ να είμαι πλαγιασμένος με 200 και κάποιος να μου μιλάει. Δεν οδηγούμε αυτοκίνητα. Για μένα, για κανένα λόγο!»

Και ο Cal Crutchlow αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας μάλλον χιουμοριστικά: «Μπορείτε να φανταστείτε τον Beefy (τον αρχηγό πληρώματος του) στο αυτί μου στον μισό αγώνα; Δεν θα ήταν και το καλύτερο σχέδιο. Ακόμα χειρότερα αν είχα τον Lucio Cecchinello στο αυτί μου!» 

Εσείς τι πιστεύετε; Θα έπρεπε να καθιερωθεί ο ασύρματος και στις μοτοσυκλέτες, ή κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές συνέπειες; 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ