net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Black Label Bacon να έχει ξεκινήσει το ταξίδι του προς το Σαν Ντιέγκο, όπου θα λάβει μέρος στο 2ο Ετήσιο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μπέηκον!

Η εταιρία τυποποιημένων προϊόντων Hornel Foods βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο για να προωθήσει την νέα της σειρά μπέηκον «Black Label»

Σέλα από δέρμα γουρουνιού με το όνομα της καμπάνιας.

Δελεάζεται μόνο με μπέηκον..

Ο Smithson δανείστηκε τον κινητήρα της Track T800CDI εξοπλίζοντάς το με νέες αναρτήσεις, τροποποιημένο πλαίσιο και ρεζερβουάρ από ανθρακόνημα και Kevlar

ΧΟΙΡΟ-κίνητο Cafe Racer!

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να προωθήσει το προϊόν της, βρήκε η Hormel Foods από το Τέξας. Κατασκεύασε μια μοτοσικλέτα που λειτουργεί αποκλειστικά με biodiesel καύσιμο φτιαγμένο από λίπος μπέηκον!

 
Η εταιρία τυποποιημένων προϊόντων Hormel Foods έψαχνε έναν διαφορετικό τρόπο για να προωθήσει την νέα της σειρά μπέηκον «Black Label». Και τον βρήκε!

Η δουλειά ανατέθηκε στον Charlie Smithson, έναν μηχανικό και μηχανόβιο που ίδρυσε την εταιρία CS Engineering. Ο Smithson έχει δουλέψει για αρκετές ομάδες της Formula 1 (BMW, Williams, Red Bull, Ferrari κ.α.) πριν φτιάξει την δική του επιχείρηση και ο ίδιος ασχολείται από την αρχή ως το τέλος με τη κατασκευή των project του.

Για αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ο Smithson δανείστηκε τον κινητήρα της Track T800CDI, μιας μοτοσικλέτας κατασκευασμένης από την Ολλανδική E.V.A. Products BV, με αρκετές επιρροές από τα μοντέλα της αυστριακής ΚΤΜ. Ο υγρόψυκτος, turbo, τρικύλινδρος diesel κινητήρας των 799 κ.εκ. παράγει περίπου 45 άλογα με 10.2kg-m ροπή. (Ο κινητήρας του μοντέλου της E.V.A. είναι ο ίδιος με αυτόν του αυτοκινήτου SmartForTwo Diesel της Daimler.)

Μέσα σε έναν μήνα, ο Smithson, μετέτρεψε το ολλανδικό on-off σε café racer εξοπλίζοντάς το με νέες αναρτήσεις (76 χλστ. χαμηλότερες), τροποποιημένο πλαίσιο, ρεζερβουάρ από ανθρακόνημα και Kevlar και μια σέλα από –τι άλλο;- δέρμα γουρουνιού, με τις λέξεις «Driven by Bacon» ραμμένες πάνω της!

Επόμενος στόχος ήταν η επιλογή καυσίμου. Για αυτό το λόγο απευθύνθηκαν στον Dan Kaderabek της εταιρείας Bio-Blend Fuels. Έτσι λοιπόν, ο Kaderabek, πήρε 113 κιλά από λίπος μπέηκον και το μετέτρεψε σε περίπου 760 λίτρα biodiesel B100 για τις απαιτήσεις του νέου project «Black Label Bacon». Η μοτοσικλέτα έχει αυτονομία γύρω στα 120 με 160 χλμ/λίτρο και το κόστος του καυσίμου είναι περίπου 3.5 δολάρια/γαλόνι (2.6 ευρώ/λίτρο).

Μετά την ολοκλήρωση του project, σειρά έχει η προώθηση, με το Black Label Bacon να έχει ξεκινήσει το ταξίδι του προς το Σαν Ντιέγκο, όπου θα λάβει μέρος στο 2ο Ετήσιο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μπέηκον στις 29 Αυγούστου.

Επισκεφθείτε το επίσημο site της καμπάνιας #DrivenByBacon ΕΔΩ

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ