net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αν αυτό σας λέει κάτι περισσότερο από ένα χέρι σε μαύρη μπογιά, ρίξτε μας ένα τηλεφωνάκι.

Η οικογένεια Hypermotard/Hyperstrada μεγαλώνει στα 937 κ.εκ.

959 Panigale: αυτό που κάποτε ήταν το Supersport της Ducati έχει αισίως φτάσει στο λίτρο. Όπως ακριβώς η Superbike της έχει σκαρφαλώσει στα 1299 κ.εκ.

X-Ducati, 959 Panigale και τρία νέα Hyper

Πάλι καλά που η Ducati θέλει να κρατήσει μυστικά τα περίφημα εννιά νέα μοντέλα που θα δείξει στο Μιλάνο. Τα έξι είναι ήδη γνωστά, την ώρα που οι Ιταλοί παίζουν με teaser του έβδομου.

 
Έτσι που το πάνε το πράγμα μέχρι να έρθει η ώρα της EICMA θα ξέρουμε και τα μοντέλα του 2017. Από τα περίφημα εννιά νέα μοντέλα που προανήγγειλε ο Claudio Domenicali ενόψει Μιλάνου, έχουμε ήδη δει επίσημα το Monster 1200 R και το Diavel Carbon.

Τώρα ο αμερικανικός Τύπος βρήκε στα δημόσια αρχεία της υπηρεσίας California Air Resources Board (CARB) τις αιτήσεις για έγκριση που κατέθεσε η Ducati για άλλα τέσσερα νέα μοντέλα.

Ξεκινάμε με το 959 Panigale, το οποίο είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του 899 για το 2016, με χωρητικότητα 955 κ.εκ. από τον δικύλινδρο κινητήρα.

Ταυτόχρονα έχουμε τις νέες εκδόσεις των τριών Hyper, δηλαδή των Hypermotard, Hypermotard SP και Hyperstrada. εδώ ξανά έχουμε αύξηση κυβισμού στον κινητήρα τους, ο οποίος αισίως φτάνει στα 937 κ.εκ..

Αλλες πληροφορίες δεν προκύπτουν από τα στοιχεία του CARB, αλλά με τα επιβεβαιωμένα ονόματα των μοτοσυκλετών και τις χωρητικότητες των κινητήρων τους μπορούμε να έχουμε μια πρώτη καλή ιδέα για το τί να περιμένουμε. Είναι μάλλον προφανές πως οι μεγαλύτερες χωρητικότητες έρχονται να αντισταθμίσουν τις νέες προδιαγραφές εκπομπών Euro 4 που από φέτος θα τεθούν σε ισχύ, αναγκάζοντας τρόπον τινά τους κατασκευαστές να μηχανευτούν τέτοιους τρόπους ώστε οι μοτοσυκλέτες τους να μη χάσουν ισχύ συγκριτικά με το άμεσο παρελθόν.

Για το τέλος κρατάμε το teaser βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα η Ducati. Σε αυτό βλέπουμε κάποια αδιευκρίνιστα πλάνα που ενίοτε μοιάζουν να δείχνουν λίγο ανθρακόνημα, άλλοτε κάποιες ίνες, άλλοτε κάτι καπνούς, ποτέ πάντως κάτι το συγκεκριμένο - μέχρι το τέλος που βλέπουμε ένα γυναικείο (μάλλον) χέρι βουτηγμένο σε μαύρη μπογιά και μας προαναγγέλλει πως στις 16 Νοεμβρίου θα δούμε κάτι που προς το παρόν αποκαλείται XDucati και θα είναι ...μαύρο. Δείτε το και θα καταλάβετε:


Όλως τυχαίως, στις 16 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου της Ducati στην EICMA, οπότε προφανώς πρέπει να αναφερόμαστε σε ένα από τα δύο νέα μοντέλα της εταιρείας που θα αφορούν νέες κατηγορίες στις οποίες η Ducati δεν έχει ως τώρα δώσει το παρόν, όπως είχε αποκαλύψει ο Domenicali την προηγούμενη εβδομάδα. Ανοίγουν τα στοιχήματα;

Πάντως, με το Monster, το Diavel, το 959 Panigale και τα τρία Hyper το μέτρημα φτάνει αισίως στα έξι. Αρα μας μένουν άλλα τρία, δύο εκ των οποίων θα εισάγουν τη Ducati σε ισάριθμες νέες κατηγορίες.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ