net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το ενιαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων που υποστηρίζεται από την Pata Honda θα έχει από το 2015 και θηλυκές παρουσίες.

Όπως και στους περισσότερους αγώνες τύπου ενιαίου ο ανταγωνισμός στο EJC είναι πάντα μεγάλος.

Η νέα μοτοσικλέτα του European Junior Cup, το Honda CBR650F.

WSBK με άρωμα γυναίκας!

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Γυναικών (FIM Women’s European Cup) ενσωματώνεται στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων (European Junior Cup) ,ένα θεσμό που τρέχει παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes (WSBK), στην κατηγορία European Junior Cup (EJC) θα ενσωματωθεί από τη νέα σεζόν και το Women΄s European Cup (WEC).

Όπως λειτουργούσε ως τώρα το γυναικείο κύπελλο ως απομονωμένος θεσμός, όποιες κοπέλες ήθελαν να αγωνιστούν σε μια πιο προβεβλημένη πανευρωπαϊκή κατηγορία θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τον αμιγώς γυναικείο θεσμό τους και να αγωνιστούν και εναντίον ανδρών σε κλάσεις όπως το EJC. Τώρα με το συσσωμάτωμα των δύο θεσμών θα έχουν την ευκαιρία να τρέχουν ταυτόχρονα και στο WEC, παίρνοντας βαθμούς και στα δύο κύπελλα – με την ίδια ακριβώς λογική που στο MotoGP η κατηγορία Open βαθμολογείται από κοινού με τις Factory ομάδες μα έχει και τη δική της κατάταξη και πρωταθλητή. Παράλληλα εξασφαλίζουν σαφώς μεγαλύτερη προβολή ακολουθώντας το WSBK, αλλά και αυξημένο ανταγωνισμό που, ως είθισται, βελτιώνει το είδος.

Στα πλαίσια του EJC λοιπόν, όλοι οι αναβάτες τρέχουν με πανομοιότυπα Honda CBR650F (πέρσι έτρεχαν με CBR500R) και ο τίτλος της κατηγορίας ολοκληρώνεται με το όνομα του χορηγού, PATA European Junior Cup. Τα όρια ηλικίας για τους άνδρες παραμένουν ως είχαν, από 14 ως 21 ετών, ενώ για τις γυναίκες το ανώτατο όριο θα είναι οι 23 συμπληρωμένοι Μάηδες.

Το ολόφρεσκο και λογικά ομορφότερο PATA European Junior Cup του 2015 θα τρέξει ως υποστηρικτικός θεσμός και στους οκτώ ευρωπαϊκούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ