net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Kawasaki έκανε το 1-2 και στα δύο σκέλη στο Aragon και άρχισε να ξεμακραίνει από τις Aprilia και Ducati που την ακολουθούν.

Ο Sykes έδειξε πανίσχυρος και έτοιμος να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του κάνοντας ηγετική εμφάνιση στο Aragon.

Ο Loris Baz ήταν πολύ κοντά σε σε απόδοση στον Sykes. Κατέκτησε δικαιωματικά τις δύο 2ες θέσεις και τη 2η θέση στη βαθμολογία των αναβατών.

Ο Guintoli, με τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τα ελαστικά του, έχασε έδαφος βαθμολογικά και βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

Με προβλήματα στα ελαστικά και ο Melandri στο 1ο σκέλος. Στο 2ο οδήγησε εκπληκτικά και διεκδίκησε στα ίσια ακόμη και την πρωτιά. Αξιος!

Πολύ καλή εμφάνιση από το Jonathan Rea που φεύγει από το Aragon με ένα βάθρο και την 5η θέση στο πρωτάθλημα των αναβατών.

Ατυχος ο Davide Giugliano (34) που έπεσε στο τέλος του 1ου σκέλους ενώ βρισκόταν στη 2η θέση. Ωστόσο, σηκώθηκε και τερμάτισε 8ος.

WSBK: Σάρωσε ο Sykes στο Aragon

Με superpole, ρεκόρ πίστας και δύο νίκες έφυγε ο Tom Sykes από το Aragon της Ισπανίας, κάνοντας έτσι μια ηγετική εμφάνιση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς επί ευρωπαϊκού εδάφους.

 
Ο Βρετανός αναβάτης έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του για το διήμερο κερδίζοντας στο νήμα την Superpole το Σάββατο. Κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον ομόσταυλο του Loris Baz αλλά και τον εργοστασιακό αναβάτη της Aprilia, Sylvain Guintoli, που πήραν τις δύο επόμενες θέσεις στη σχάρα εκκίνησης. Στη δεύτερη σειρά ακολούθησαν οι Davide Giugliano (Ducati Superbike Team), Jonathan Rea (PATA Honda World Superbike Team) και Chaz Davies (Ducati Superbike Team) δίνοντας υποσχέσεις για δυνατές μεταξύ τους μάχες. 

1o σκέλος: Sykes από την αρχή
Ο αναβάτης της Kawasaki Racing Team, εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη superpole που κέρδισε την προηγούμενη ημέρα και τέθηκε επικεφαλής στο πρώτο σκέλος από την πρώτη κιόλας στροφή του αγώνα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν σε θέση να ελέγξει τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους αναβάτες που τον ακολουθούσαν. Ο Baz τον ακολούθησε στο βάθρο μετά και την μάχη που είχε με το Davide Giugliano ο οποίος ωστόσο, σημείωσε πτώση ένα γύρο πριν το τέλος και τερμάτισε τελικά στην 8η θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Jonathan Rea μετά από έναν πολύ καλό αγώνα ακολουθούμενος από τους Chaz Davies και Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki), οι οποίοι έκλεισαν την πεντάδα.


2ο σκέλος: Τρελή μάχη στο τέλος!
Με τον Sylvain Guintoli (Aprilia Racing) να ισοβαθμεί με τον Loris Baz στην κορυφή του πρωταθλήματος-ο Γάλλος της Aprilia είχε πρόβλημα με τα ελαστικά στο 1ο σκέλος και τερμάτισε 6ος- και με τον Sykes να τους ακολουθεί με μόλις ένα βαθμό διαφορά, η μάχη για την πρωτιά στο δεύτερο σκέλος αναμένονταν πολύ δυνατή. 

Οι δύο αναβάτες της Kawasaki επανέλαβαν την απόδοση του πρώτου σκέλους και ηγήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σχεδόν ανενόχλητοι. Ωστόσο, ο Marco Melandri, ο έτερος αναβάτης της Aprilia, που αντιμετώπισε επίσης πρόβλημα με τα λάστιχα στο πρώτο σκέλος, «πήρε» φωτιά προς το τέλος του αγώνα και κατάφερε να απειλήσει ακόμη και για τη νίκη! Ο Ιταλός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έφτασε τους δύο πρωτοπόρους και οι τρεις τους ξεκίνησαν ένα πολύ όμορφο «καυγά» που κράτησε για τρεις γύρους, σχεδόν μέχρι το τέλος! Λέμε σχεδόν γιατί ο Melandri, έχοντας περάσει τον Baz, τα έδωσε όλα και προσπάθησε στις τελευταίες στροφές να περάσει και τον Sykes με μια κίνηση όλα-ή-τίποτα. Τελικά δεν τα κατάφερε, άνοιξε την τροχιά του στην τελευταία επίθεση που έκανε στα φρένα και έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Γάλλο της Kawasaki. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Sylvain Guintoli ενώ στην 5η ο Jonathan Rea. Το δεύτερο σερί 1-2 για την Kawasaki έφερε τον Sykes πρώτο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τον Baz δεύτερο και τον Guintoli στην τρίτη θέση.

Στους Κατασκευαστές η Kawasaki είναι επίσης πρώτη και έχει αρχίσει να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας από τη 2η Aprilia αλλά και την Ducati που ακολουθεί, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι παραπάνω.


Επόμενος αγώνας στις 27 Απριλίου στο Assen της Ολλανδίας. 


 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ