net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δύο ωραίοι αγώνες έγιναν το περασμένο σαββατοκύριακο στο Donington Park, με το πρώτο σκέλος να έχει τις δυνατότερες μάχες.

Από αριστερά: Jonathan Rea (Kawasaki), Tom Sykes (Kawasaki), Chaz Davies (Ducati)

Ουδείς μπόρεσε να πλησιάσει τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της Kawasaki στο Donington Park.

Δύο τρίτες θέσεις για τον Chaz Davies και την Panigale του σε μια πίστα που θεωρητικά είναι η χειρότερή του; Μια χαρά!

Ο Leon Haslam, εκτός από τους αντιπάλους του, είχε να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του. Με δύο τέταρτες θέσεις το Σαββατοκύριακό του κρίνεται επιτυχημένο.

WSBK: Πράσινη λαίλαπα στο Donington Park

Ασταμάτητη η Kawasaki και στον εντός έδρας αγώνα των δύο εργοστασιακών της αναβατών, αυτή τη φορά με τον Sykes να παίρνει δύο νίκες από τον Rea, δείχνοντας πως επιστρέφει στην καλή του φόρμα.

 
Πρώτο Σκέλος
Ο Tom Sykes έχει να χάσει στο Donington από το 2013 και αυτή τη φορά η παράδοσή του συνεχίστηκε με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του - αλλά και μόλις πρώτη για φέτος.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Leon Haslam να προσπαθεί να ξεφύγει από την αρχή, ενώ ο κάτοχος της pole position Sykes υποχωρούσε τρίτος. Λίγο αργότερα ο πρωταθλητής της Kawasaki ξαναβρήκε τον ρυθμό του και από τον έκτο γύρο και μετά ο αγώνας είχε μετατραπεί σε μια μονομαχία με τον Jonathan Rea. Οι δύο τους αντάλλαξαν κάμποσες φορές θέση στην κεφαλή του αγώνα ώσπου ο δεύτερος επιχείρησε μια ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη προσπέραση στη στροφή Goddards, έχασε τη γραμμή του και επέτρεψε στον Sykes να περάσει πρώτος με λίγη διαφορά ασφαλείας.
Αυτή δεν έμελλε να είναι και η τελευταία μάχη των δύο, ωστόσο, καθώς ο Rea επέστρεψε δυναμικά στη μάχη, έσπασε το ρεκόρ γύρου της πίστας (που κατείχε ο Sykes) και ξαναβρέθηκε μια ανάσα πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα. Μόνο στους τελευταίους γύρους κατάφερε ο Tom Sykes να πάρει τη διαφορά ασφαλείας που αναζητούσε και να οδηγήσει μέχρι τη νίκη, αυξάνοντας την απόστασή του από τον Rea ως και τα τρία δευτερόλεπτα.
Τρίτος τερμάτισε ο Chaz Davies της Ducati, συμπληρώνοντας ένα αμιγώς βρετανικό βάθρο προς τέρψη των θεατών. Πίσω του ένας ακόμη Βρετανός, ο Leon Haslam, πέμπτος ο Ayrton Badovini και ακολούθησαν οι Alex Lowes, Jordi Torres, Sylvain Guintoli, Leon Camier, ενώ η δεκάδα έκλεισε με τον David Salom.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η μαύρη σημαία που είδε ο Michael van der Mark. Ο Ολλανδός μπήκε στα πιτς με μηχανικό πρόβλημα και λίγο αργότερα ξαναβγήκε, ωστόσο οι κανονισμοί ορίζουν πως η είσοδος μιας μοτοσικλέτας στα πιτς την ώρα του αγώνα ισοδυναμεί με απόσυρση, οπότε όταν ο αναβάτης της Honda προσπάθησε να επιστρέψει στην πίστα μοιραία ακυρώθηκε. 

Δεύτερο Σκέλος
Ασυγκράτητος ο Tom Sykes επέκτεινε το σερί του κερδίζοντας για έκτη συνεχόμενη φορά στο Donington Park, κάνοντας δηλαδή την τρίτη του διπλή νίκη. Με αυτήν την επίδοση ο Αγγλος ισοφάρισε το ρεκόρ του Carl Fogarty για τη συγκεκριμένη πίστα.
Αυτή τη φορά ο πρώην πρωταθλητής οδήγησε με την Kawasaki του τον αγώνα από τα φώτα ως τη σημαία, ξεκινώντας από τον πρώτο γύρο πολύ δυνατά, μη επιτρέποντας σε κανέναν να τον πλησιάσει. Μάλιστα ο ρυθμός του ήταν τόσο γρήγορος που στα μέσα του αγώνα έσπασε ξανά το ρεκόρ γύρου του Donington, αφού πρώτα το είχε σπάσει ο Rea κατά το πρώτο σκέλος.
Πίσω του ο Rea αντιμετώπιζε προβλήματα καθώς ένα παρά λίγο high side τον έστειλε στην έβδομη θέση, αλλά o Βορειοϊρλανδός επέστρεψε δυναμικά και χωρίς να συναντήσει σοβαρά προβλήματα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, συνεχίζοντας το απίστευτο φετινό του σερί που τον θέλει σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες είτε πρώτο ή δεύτερο.
Ο αναβάτης της Aruba.it Ducati, Chaz Davies, κατάφερε να συμπληρώσει άλλο ένα βάθρο πανομοιότυπο με του πρώτου σκέλους, ξανά μπροστά από τον Leon Haslam, ο οποίος τουλάχιστον κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Πλέον όμως ο Rea απομακρύνθηκε κι άλλο από αυτόν, ενώ ο Sykes έχει φτάσει έναν μόλις βαθμό πίσω του. 
Ο Davide Giugliano επέστρεψε από ένα απογοητευτικό πρώτο σκέλος στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον "τοπικό" Alex Lowes. Η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Jordi Torres, Sylvain Guintoli, Ayrton Badovini και Matteo Baiocco.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Tom Sykes: Ήταν ένα τέλειο σαββατοκύριακο. Έπρεπε να τα δώσουμε όλα, αλλά συνολικά είμαι χαρούμενος, γυρίσαμε σελίδα! Η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν τον αγώνα και την Imola ήταν ελάχιστη, αλλά στην Imola ο Jonathan είναι πάντα δυνατός.
Jonathan Rea: Δεν έχω ιδέα τι έγινε, δεν ξαναείχα τέτοια αίσθηση στο ελαστικό μου όλο το σαββατοκύριακο. Στην αρχή του αγώνα σχεδόν σε κάθε στροφή μόλις άνοιγα το γκάζι ήταν λες και οδηγούσα σε πάγο. Ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω τη μοτοσικλέτα μου, όταν όμως βρήκα ρυθμό κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω για πάρω ό,τι καλύτερο μπορούσα από αυτήν.
Chaz Davies: “Ειλικρινά είναι πολύ χαρούμενος γιατί αυτή είναι καταραμένη πίστα για μένα, οπότε ήταν σπουδαίο να φύγω από εδώ στο βάθρο. Βελτιώσαμε τη μοτοσικλέτα βρίσκοντας μερικά δέκατα και ήμουν αρκετά σταθερός για να κρατήσω πίσω μου τον Leon Haslam, όμως οι δύο πράσινες μοτοσικλέτες ήταν σε μια άλλη κατηγορία εδώ.
Leon Haslam: Είμαι σχετικά ικανοποιημένος από τα σημερινά μου αποτελέσματα δεδομένων των συνθηκών [σ.σ. έτρεχε με τραυματισμό από την Imola και μόλις την Πέμπτη πήρε το οκ από τους γιατρούς για να αγωνιστεί]. Προφανώς και θα ήθελα να είμαι στο βάθρο, αλλά τελικά νομίζω πως οι δύο τέταρτες θέσεις ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να ελπίζω. Ξεκίνησα καλά και στους δύο αγώνες, μα στη συνέχεια άρχισα να νιώθω την εξάντληση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα αποτελέσματα του αγώνα, αλλά και τη γενική κατάταξη στην επίσημη ιστοσελίδα του WSBK.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ