net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα χρονόμετρα για τον Sykes σταμάτησαν στο 1:39.694, κάτω από το επίσημο ρεκόρ της πίστας.

Ελάχιστα πιο αργός ο Jonathan Rea με 1:39.745.

WSBK-Kawasaki: Τέλος δοκιμών με χαμόγελα

Σε ιδανικές συνθήκες πραγματοποίησε το τελευταίο τεστ στην Ευρώπη η ομάδα της Kawasaki στο Π.Π. Superbike. Πολύ ανταγωνιστικοί οι χρόνοι μεταξύ Jonathan Rea και Tom Sykes, κάτω από το ρεκόρ της πίστας.

 
Οι δοκιμές της Kawasaki Racing Team είχαν διάρκεια δύο ημέρες και ολοκληρώθηκαν χθες, 27 Ιανουαρίου, στην πίστα της Jerez στην Ισπανία. Όλα κύλησαν καλά σε αυτό το τελευταίο κομμάτι των δοκιμαστικών-στις προηγούμενες είχαν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας-με τους Tom Sykes και Jonathan Rea, να συμπληρώνουν περισσότερους από 150 γύρους έκαστος. 

Οι μοτοσικλέτες και των δύο είχαν όλες τις αλλαγές που επιβάλλουν οι νέοι κανονισμοί για το πρωτάθλημα με την ομάδα να δοκιμάζει τα ZX-10R και για τους δύο με set up για αγώνα αλλά και για pole position. Το σημαντικό είναι ότι και οι δύο αναβάτες δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αφού κατάφεραν να γυρίσουν κάτω από το επίσημο ρεκόρ της πίστας παρά τους πολλούς περιορισμούς στον κινητήρα που θα ισχύουν από φέτος. Τα χρονόμετρα για τον Sykes σταμάτησαν στο 1:39.694 με τον Rea να σημειώνει ως καλύτερο χρόνο το 1:39.745.

Ο Sykes εξέφρασε την ευχαρίστηση του μετά τη λήξη των δοκιμών, ενώ με τις δηλώσεις του υπονόησε ότι ο καυτός χρόνος που σημείωσε στη Jerez μπορεί να πέσει ακόμη πιο χαμηλά: «Αυτές οι δύο ημέρες δοκιμών ήταν πολύ πετυχημένες, εργαστήκαμε πάνω σε πολλά πράγματα και βρεθήκαμε πολύ κοντά στο βασικό set up της μοτοσικλέτας. Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος. Βρήκαμε περισσότερη απόδοση με τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε στον αγώνα αλλά και σε αυτά των κατατακτήριων και απλά κάναμε έναν τελευταίο γύρο με κάθε ζευγάρι για να καταλάβουμε τη δουλειά που είχαμε κάνει. Αυτό επιβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Στους δύο τελευταίους γύρους που κάναμε ήμουν πολύ χαλαρός, δεν περίμενα πολλά και είδα πολλούς αναβάτες να χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα ελαστικά για κατατακτήριες-ίσως ακόμη και τρία. Πάμε στο Phillip Island πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας εκεί που χρειαζόταν και αν όλα πάνε καλά θα μπορέσουμε να κάνουμε τις τελικές ρυθμίσεις με υπέροχη λιακάδα…»

Πολύ ευχαριστημένος εμφανίστηκε και ο Rea ο οποίος δήλωσε: «Ήταν ένα καλό τεστ ακόμη περισσότερο γιατί είχαμε την πίστα στεγνή. Ήμασταν σε θέση να αξιολογήσουμε πολλά πράγματα. Δοκίμασα πολλές διαφορετικές γεωμετρίες ενώ άλλαξα πολλές φορές και την ισορροπία της μοτοσικλέτας. Δεν βρήκαμε ποτέ μεγάλη διαφορά στο γυρολόγιο, ακόμη και όταν κάναμε δραστικές αλλαγές. Αυτό μας αποδεικνύει ότι η μοτοσικλέτα μπορεί να δουλέψει σε ένα μεγάλο εύρος (ρυθμίσεων). Κάναμε ένα μεγάλο βήμα με τη χαρτογράφηση του κινητήρα και των ηλεκτρονικών το απόγευμα της δεύτερης ημέρας και ήμουν σε θέση να βελτιώσω το χρόνο μου αρκετά. Αυτό με γέμισε χαρά και αυτοπεποίθηση. Ήμουν σε θέση να κάνω μια προσωμοίωση αγώνα σε αυτές τις δοκιμές και να καταλάβω πώς συμπεριφέρεται η μοτοσικλέτα όταν πέφτει η απόδοση των ελαστικών. Νομίζω ότι έχουμε τα σωστά εργαλεία για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να είμαστε σε καλή φόρμα για τον αγώνα στο at Phillip Island. Στο τέλος της ημέρας δοκιμάσαμε ελαστικά για κατατακτήριες και δουλεύουν καλά με αυτή τη μοτοσικλέτα…»

Ικανοποιημένος έδειξε από τις δηλώσεις του και ο αρχιμηχανικός της KRT, Ichiro Yoda: «Βρήκαμε την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε σε αυτό το τεστ και νομίζω ότι είμαστε ΟΚ. Και οι δύο αναβάτες ήταν χαρούμενοι με τον ρυθμό τους. Λόγω των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς χάσαμε λίγη μέγιστη δύναμη για το 2015 αλλά βρήκαμε και κάτι για να το αναπληρώσουμε αυτό, στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις και σε άλλα πράγματα. Η Jerez δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε τελική ταχύτητα και ισχύ από τον κινητήρα και μπορέσαμε να βελτιωθούμε σε άλλους τομείς… ανακαλύψαμε και κάποια πράγματα για το τελευταίο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα μας.»

Επόμενα δοκιμαστικά για την ιαπωνική ομάδα στης 16-17 Φεβρουαρίου στο Phillip Island της Αυστραλίας.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ