net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Michael van der Mark θα βρίσκεται στον αγώνα της πατρίδας του

WSBK 4ος γύρος: Πληροφορίες για το Assen

Ας δούμε μερικές πληροφορίες για την πίστα της Ολλανδίας, που στις 28-30 Απριλίου, θα φιλοξενήσει τον επόμενο αγώνα του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των superbikes.

 
Η πίστα του Assen έχει φιλοξενήσει συνολικά 50 αγώνες, τους περισσότερους μετά  το  Phillip Island της Αυστραλίας στην ιστορία των WSBK. Από τους 50 στους 26 έχουν τερματίσει πρώτοι αναβάτες από την Αγγλία.

19 διαφορετικοί αναβάτες έχουν πάρει νίκη στο Assen και οι δύο από αυτούς, ο Jonathan Rea και ο Tom Sykes αυτό το τριήμερο θα παλεύουν για το βάθρο με τις εργοστασιακές Kawasaki.

Ο Carl Fogarty εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ νικών σε αυτή την πίστα. Έχει συνολικά 12 νίκες, από τις οποίες 8 συνεχόμενες από το 1993-1996. Ο Jonathan Rea όμως πλησιάζει, έχοντας κερδίσει τους 5 τελευταίους αγώνες εκεί.

Την Κυριακή, ο Jonathan Rea θα κάνει τη 200η εκκίνηση του σε αγώνα WSBK. Χάρη σε αυτόν και τον Tom Sykes η Kawasaki μπορεί να γίνει η πρώτη εταιρία με 6 συνεχόμενες pole position στο Assen. Αυτή τη στιγμή έχει 5 μαζί με την Ducati που το κατάφερε το 1992 – 1996. Η Ducati όμως έχει τις περισσότερες νίκες σαν εταιρία φτάνοντας τις 26.

Ο Tom Sykes έχει 4 pole position εκεί που είναι και οι περισσότερες για έναν οδηγό. Πίσω του ακολουθούν οι Troy Corser και Frankie Chili με 3.

Μόνο δυο αναβάτες έχουν καταφέρει να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην πίστα του Assen. Ο Chris Walker το 2006 και ο Sylvain Guintoli το 2012.

Όσον αφορά τη διαδρομή, η πίστα έχει συνολικό μήκος 4.542 χλμ και αποτελείται από 18 στροφές, 12 είναι δεξιές και 6 αριστερές. Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου ανήκει στον Jonathan Rea με 1.35.889 το 2015 και το ρεκόρ pole position στον Lorris Baz με 1.34.357 το 2014.

Μπορεί το WSBK να είναι λιγότερο δημοφιλές από το Moto Gp, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πλευράς θεάματος και ανταγωνισμού.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ