net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Vigo Motorcycles

Vigo Motorcycles

Eδώ και αρκετό καιρό έχουμε ακούσει από την εταιρεία Vigo Motorcycles για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα καινοτόμου τεχνολογίας σε πραγματικά χαμηλή τιμή. Πρόκειται, όμως, για πραγματικότητα ή ανέφικτο όνειρο;

 
Η Vigo υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα είναι ικανή για εξαιρετικά επιτεύγματα χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει. Η ανακοινωθείσα τιμή είναι αισθητά πιο χαμηλή σε σχέση με άλλες commuter και μεσαίου μεγέθους crossover μοτοσυκλέτες.

Αμφιβολία, επίσης, γεννά το γεγονός των 640χλμ αυτονομίας με επαναφόρτιση σε μόλις 30 λεπτά και τιμή αγοράς στην Ιταλία τα 9.400 ευρώ. Ίσως, εδώ, κρύβεται μια υπερβολή στους αριθμούς. Οι συζητήσεις σχετικά με την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου κατέληξαν σε μεγάλη προβολή του θέματος διεθνώς. Το αποτέλεσμα είναι ότι βρέθηκε ένας χορηγός τεχνολογίας να υποστηρίξει την εταιρεία, να συγκεντρώσει χρήματα μέσω crowdfunding, για να βγάλει το μοντέλο στην αγορά.

Το πρότζεκτ είναι φιλόδοξο και η κατασκευή της μοτοσυκλέτας απαιτεί τουλάχιστον 280.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 20.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί μόνο στο 8% του αρχικού στόχου. Και θαύματα γίνονται…

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να δωρίσουν χρήματα, θα λάβουν σε αντάλλαγμα ένα στυλό ή ένα μπλουζάκι, ή ακόμα και μια προκαταβολή 940 ευρώ για την αγορά της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον μέσω της πλατφόρμας Indiegogo, οι μελλοντικοί αγοραστές θα έχουν μεγάλη έκπτωση στη τιμή που θα αγγίξει μόνο τα 7.199 ευρώ.

Όλα αυτά εξακολουθούν να ακούγονται παράλογα, αλλά πίσω από αυτό το μυστήριο πιθανότατα υπάρχει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Η ιδέα εξελίσσεται, τα χρήματα συγκεντρώνονται και εμείς παρακολουθούμε σαν θεατές  την ιστορία να ξετυλίγεται.

 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ