net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Καρέ από το teaser video της Yamaha για τη νέα sport μοτοσικλέτα της.

Valentino Rossi: Θα δοκιμάσει το νέο Yamaha R1;

Καθήκοντα δοκιμαστή θα αναλάβει ο Valentino Rossi. Σύμφωνα με φήμες, ο Ιταλός θα βρεθεί στη σέλα του νέου Yamaha R1 για να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του στους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρίας.

 
Οι φήμες για το συγκεκριμένο εγχείρημα προέρχονται από την ιστοσελίδα της Gazzetta dello Sport, με την εν λόγω δοκιμή του νέου R1 να πραγματοποιείται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μεταξύ του ιαπωνικού και του αυστραλιανού γύρου του MotoGP.

Οι προθέσεις της Yamaha για την παρουσίαση του νέου R1 μας είναι γνωστές εδώ και καιρό. Αυτές οι προθέσεις επιβεβαιώθηκαν απόλυτα πριν από λίγες ημέρες με το teaser-βίντεο των Ιαπώνων όπου γίνεται λόγος για νέα εποχή στις sport μοτοσικλέτες της Yamaha. Για αυτό θα γνωρίζουμε περισσότερα στις 3 Νοεμβρίου όταν και η μοτοσικλέτα θα αποκαλυφθεί επίσημα στην EICMA. Εκεί θα δούμε αν πρόκειται για το νέο R1 ή το R6 και για το αν τελικά οι Ιάπωνες έφεραν τα τρικύλινδρα μοτέρ και στις sport μοτοσικλέτες τους ή τουλάχιστον σε μία από αυτές.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας που είναι η δοκιμή της μοτοσικλέτας από τον «Γιατρό» να πούμε ότι η ιταλική ιστοσελίδα φέρνει στην επιφάνεια και άλλο ένα ζήτημα που είναι λίγο μακρινό αλλά όχι απίθανο: το τι θα κάνει ο Valentino Rossi όταν λήξει το συμβόλαιό του με την Yamaha στο MotoGP το 2016. Οι Ιταλοί υποθέτουν ότι αυτή η δοκιμή μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας σχέσης για τις δύο πλευρές. Η Yamaha, σύμφωνα με την Gazzetta θα τρέξει το 2015 στα πρωταθλήματα superbike των Η.Π.Α., της  Μ.Βρετανίας και της Γερμανίας και την επόμενη χρονιά θα κάνει ξανά την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Αν είναι όντως έτσι, ίσως αυτός να είναι και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ο Rossi την τεράστια καριέρα του, με συμμετοχή, δηλαδή και στο WSBK για δύο-τρία χρόνια.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ