net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από την εμφάνιση και μόνο δίνει μια ιδέα των δυνατοτήτων του.

Είναι και ομορφούλι

Η δυνατότητα παροχής ρεύματος σε εργαλεία εκτοξεύει τη χρηστικότητά του.

Το Ubco 2x2 υπόσχεται να σε πάει παντού.

Ubco 2x2: Η μοτοσικλέτα-τρακτέρ

Ηλεκτρικό μοτοσικλετάκι παντός εδάφους με κίνηση στους δύο τροχούς, μικρές διαστάσεις, μεγάλες ικανότητες φόρτωσης. Το Ubco 2x2 μπορεί να είναι το απόλυτο εργαλείο ή το απόλυτο παιχνίδι.

 

Εξελιγμένο στη Νέα Ζηλανδία από τους κ.κ. Anthony Clyde και Daryl Neal, το Ubco 2x2 έρχεται να προσφέρει μια σπάνια εναλλακτική για όσους αναζητούν ένα χρηστικό δίκυκλο με πραγματικές ικανότητες εκτός δρόμου. Κινούμενο από δύο ηλεκτρικούς brushless κινητήρες τοποθετημένους στα κέντρα των τροχών και με συνδυασμένη ισχύ 2,7 ίππων, προσομοιάζει σε απόδοση ένα τυπικό κινητήρα 50 κ.εκ.. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ/ώρα, ποσό λίγο-πολύ επαρκές για το πεδίο όπου προορίζεται να ζήσει.

Η ενεργειακή του πηγή είναι μια μπαταρία λιθίου-ιόντων 40 Ah, έξυπνα τοποθετημένη χαμηλά στο πλαίσιό του, κρατώντας το κέντρο βάρους πολύ χαμηλά. Οι κατασκευαστές του μας λένε πως θέλει περίπου 4 ώρες φόρτισης σε μια κοινή πρίζα για να αποδώσει αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων σε ανώμαλο έδαφος ή ως και 150 σε πιο βατές διαδρομές.

Τα σημαντικότερα ωστόσο για το Ubco έρχονται στον εκτός δρόμου εξοπλισμό του. Ανεστραμμένο πιρούνι 36 χλστ. της RST με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς, καθώς και ένα αμορτισέρ DNM με πλήρεις ρυθμίσεις φροντίζουν να προσφέρουν ποιότητα και προσαρμοστικότητα στις δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει το Ubco. Διαθέτει ακόμη δισκόφρενα Tektro 180 χλστ. και τροχούς 17 ιντσών με ζάντες που υπόσχονται πως αντέχουν άφθονο κοπάνημα.

Το SuperX πλαίσιό του είναι ένα ισχυρό αλουμινένιο χωροδικτύωμα που ουσιαστικά καθορίζει και την εμφάνιση (απουσία πλαστικών κουστουμιών), σχεδιασμένο με ενσωματωμένες σχάρες μπροστά και πίσω που αντέχουν ωφέλιμο φορτίο 174 κιλών!

Προσθέτουμε ακόμη την ύπαρξη παροχής ρεύματος συμβατικής και USB, που σημαίνει πως ο αναβάτης του μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένα σωρό ηλεκτρικά εργαλεία σε όσο απομακρυσμένο σημείο κι αν βρεθεί. Και το Ubco, με τρακτερωτά λάστιχα, ποιοτικές αναρτήσεις, χαμηλό κέντρο βάρους και το ροπάτο ηλεκτρικό δίδυμο κινητήρων, μοιάζει φτιαγμένο να μπορεί πραγματικά να οδηγηθεί ως εκεί που λίγα άλλα δίκυκλα μπορούν να φτάσουν. Όλα αυτά με μια ονομαστική κατανάλωση που σε έναν βενζινοκινητήρα θα ισοδυναμούσε με 0,32 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα!

Το Ubco 2x2 έρχεται να προσφέρει τις οικολογικές υπηρεσίες του σε πεδία που μέχρι τώρα μόνο ATV θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, όπως αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, στο κυνήγι ή το ψάρεμα, στον φυσιολάτρη εξερευνητή. Πέραν αυτών ωστόσο θα μπορούσε εξίσου εύκολα να εξοπλίσει κρατικές υπηρεσίες (δασαρχείο, αγροφυλακή, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες κ.ο.κ.) χάρη στην ικανότητά του να φτάνει σε δυσπρόσιτα σημεία πριν από ο,τιδήποτε άλλο.

Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο, με την ιστοσελίδα της εταιρείας να δηλώνει πως λίαν συντόμως θα ανοίξει η φόρμα για προπαραγγελίες του. Η τιμή σου σε πρώτη φάση δεν είναι και τόσο "φιλική" στα 4.600 ευρώ, αντικατοπτρίζοντας τη μοναδικότητά του, τον καλό του εξοπλισμό και τη μικρή παραγωγή που προβλέπεται να έχει σε πρώτη φάση.

Δείτε το διαφημιστικό του βίντεο για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη των ικανοτήτων του.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ