net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πώς να μετατρέψετε το Tiger Explorer 1200 σε ένα ενδιαφέρον φουτουριστικό ratbike.

Η αφίσα της ταινίας στη φαντασία του Jakus.

Και η κανονική αφίσα της ταινίας όπως θα τη συναντήσετε στους κινηματογράφους.

Triumph Tiger Explorer Chappie

Μια ακόμη δημιουργία της Jakusa Design μας μαγνητίζει το βλέμμα. Πρόκειται για την εκδοχή ενός Tiger Explorer 1200 στυλιζαρισμένου με βάση το ρομπότ που πρωταγωνιστεί στην ταινία Chappie.

 
Ξεκινώντας, ας ξεκαθαρίσουμε πως αυτή η μοτοσικλέτα δεν υπάρχει. Πρόκειται για μια τρισδιάστατη απεικόνιση της φαντασίας του Ούγγρου σχεδιαστή Tamas Jakus, γνωστότερου από τον τίτλο Jakusa Design. Καθώς ο ίδιος είναι μόνιμο θύμα της γοητείας της μοτοσικλέτας, δε χάνει ευκαιρία να την αναμιγνύει με ο,τιδήποτε άλλο του τραβήξει το ενδιαφέρον.

Αυτή τη φορά το μάτι του εστιάζει στην αισθητική του ρομπότ που ονομάζεται Chappie και δίνει νόημα στην ομώνυμη Χολιγουντιανή ταινία δράσης. Με βάση λοιπόν τα βασικά στοιχεία του Chappie, ο Jakus τροποποιεί το Tiger Explorer 1200 σε ένα φουτουριστικό ratbike. Η σύνδεση με το ρομποτάκι της ταινίας γίνεται αυτομάτως χάρη στον προβολέα που απεικονίζει τα αντίστοιχα μάτια του Chappie, τις δύο κεραίες στην ουρά της μοτοσικλέτας και το μπροστινό φτερό που είναι ουσιαστικά οι επωμίδες του μηχανικού πρωταγωνιστή.

Η δουλειά της Jakusa είναι πάντοτε προσεγμένη και μας αρέσει πολύ, θα είχε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν κάποιος προσπαθούσε να κατασκευάσει ένα τέτοιο σχέδιο σε πραγματική μοτοσικλέτα. Μηχανολογικώς αδύνατο δεν είναι, οπότε ίσως να μην αργεί αυτή η μέρα.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ