net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πράσινος έως το 2016 θα παραμείνει ο Tom Sykes.

Tom Sykes: Mr. Kawasaki έως το 2016!

Για άλλα δύο χρόνια θα παραμείνει στο πράσινο στρατόπεδο ο παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike, Tom Sykes, σύμφωνα με ανακοίνωση της αγωνιστικής ομάδας της ιαπωνικής εταιρίας.

 
Ο Βρετανός που έφερε ξανά το πολυπόθητο πρωτάθλημα αναβατών στην Kawasaki, ύστερα από 20 χρόνια, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρίας. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού πέρα από το περσινό πρωτάθλημα δείχνει να πηγαίνει ολοταχώς για το δεύτερο σερί με τη διαφορά του από το Sylvain Guintoli να ανέρχεται στους 44 βαθμούς. Με τον Βρετανό σε εξαιρετική φόρμα οι Ιάπωνες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκ νέου ανανέωση του συμβολαίου του στα μισά της σεζόν, όπως περίπου είχαν κάνει και πέρσι, πριν ακόμη κατακτήσει το πρωτάθλημα, βρισκόμενος τότε στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Kawasaki Racing Team, ο 29χρονος Sykes που διανύει την 5η του σεζόν στην KRT θα παραμείνει στην ομάδα για άλλα δύο χρόνια και συγκεκριμένα τις σεζόν 2015 και 2016.

Με την Kawasaki ο Sykes έχει κερδίσει και τις 22 νίκες του στο WSBK, όπως και 23 Superpole. Συνολικά σε 151 εκκινήσεις ο Βρετανός έχει ανέβει 46 φορές στο πόντιουμ, ενώ έχει στο όνομά τους και 21 ταχύτερους γύρους.
Η κίνηση της Kawasaki χαρακτηρίζεται σοφή, αφού δύσκολα μπορεί να βρεθεί αντικαταστάτης ενός τόσο επιτυχημένου και γρήγορου αναβάτης που να έχει «δέσει» παράλληλα τόσο καλά και με την ομάδα. Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι του χρόνου τα δεδομένα αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό με τους νέους κανονισμούς να καταργούν ουσιαστικά τα πανάκριβα Superbike κάνοντας την EVO τη βασική κατηγορία του πρωταθλήματος.

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του ο Sykes δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανανέωσα και απόφαση ήρθε αβίαστα. Ανυπομονώ να περάσω τα επόμενα δύο χρόνια με ένα σπουδαίο κατασκευαστή. Η Kawasaki και εγώ έχουμε ήδη μια καλή προϊστορία. Αυτή είναι η πέμπτη μου χρονιά ως αναβάτης της μάρκας και η τέταρτη με το τωρινό ZX-10R, για αυτό και η απόφασή μου να συνεχίσω (με την KRT) ήταν εύκολη. Έχω δουλέψει τόσο πολύ με τη μοτοσικλέτα που δεν θα ήθελα να δώσω το μωρό μου σε κάποιον άλλο! Ήμασταν σε συζητήσεις για αρκετό καιρό, αλλά είχαμε μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και η συνέχιση της σχέσης μας μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτή την ιστορία. Έκατσα στο σπίτι και σκέφτηκα τα θετικά και τα αρνητικά, όπως κάνουμε με τόσα πράγματα στη ζωή και τα θετικά της ανανέωσης της συνεργασίας ήταν ατελείωτα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί υπάρχει μεγάλος αμοιβαίος σεβασμός και εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Η ομάδα κάνει φανταστική δουλειά και είναι φανταστικό που θα υπάρχουν άλλα δύο χρόνια συνέχειας. Τώρα είμαι ήρεμος που ξέρω ότι συνεχίζω ξανά με ένα μεγάλο κατασκευαστή και μια υπέροχη ομάδα γύρω μου. Νιώθω υπερηφάνεια που έχω βοηθήσει στην εξέλιξη του Ninja και είμαι πολύ χαρούμενος που μένω εδώ που είμαι».

 Από την πλευρά της Kawasaki, o Steve Guttridge, αγωνιστικός διευθυντής της Kawasaki Motors Europe, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «…είναι ο δικός μας παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας υπέροχος πρεσβευτής της εταιρίας. Αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στη συνέχιση της κυριαρχίας μας στα Superbike και ο Tom είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει την Kawasaki να κάνει ακριβώς αυτό».

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ