net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αγνωστα είναι προς το παρόν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 4κύλινδρου turbo κινητήρα που θα παρουσιάσει η Kawasaki στην έκθεση του Τόκιο.

Tokyo Motor Show-Kawasaki: 4κύλινδρο turbo!

Ένα εν σειρά 4κύλινδρο κινητήρα με υπερτροφοδότη (!) θα παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρία στην έκθεση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο Τόκιο η οποία ανοίγει σήμερα τις πόρτες της στον Τύπο.

 
Προς το παρόν οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο κινητήρα είναι ελάχιστες. Ωστόσο το εν λόγω μοτέρ συγκαταλέγεται στα επίσημα εκθέματα της Kawasaki που θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην ιαπωνική έκθεση και προορίζεται σίγουρα για να κινήσει κάποια μοτοσικλέτα. Από τα λίγα που έχουν αναρτηθεί προς το παρόν στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης του Τόκιο η Kawasaki αφήνει καθαρά να εννοηθεί ότι ο κινητήρας αλλά και ο υπερσυμπιεστής έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ίδια με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα.

Τα λόγια της Kawasaki:

«Η Kawasaki Heavy Industries έχει μακρά ιστορία στην τεχνολογία υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων. Η ζωή αυτών των κινητήρων είναι οι φτερωτές τους, οι οποίες χρειάζεται να τα βγάζουν πέρα με ακραίες θερμότητες καθώς γυρίζουν σε υψηλές ταχύτητες. Η γνώση που έχει συσσωρευτεί από τα χρόνια σχεδιασμού turbo έχει περάσει στο πρώτο turbo που δημιουργήθηκε από έναν κατασκευαστή μοτοσικλετών. Και βεβαίως, σχεδιάζοντας έναν turbo κινητήρα μοτοσικλέτας ετνός της εταιρίας, σημαίνει ότι μπορούσαμε να κυνηγήσουμε τη μέγιστη αποδοτικότητα.»

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η Kawasaki κάνει λόγο για αποδοτικότητα (efficiency) και όχι απόδοση (performance), κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι το νέο μοτέρ σχεδιάστηκε με στόχο την υψηλή απόδοση σε συνδυασμό, όμως, με άλλα στοιχεία όπως είναι η οικονομία καυσίμου. Περισσότερα, λογικά, σύντομα.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ