net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Ολλανδική πίστα απο ψηλά

Το Assen με αριθμούς

Στο Assen της Ολλανδίας συνεχίζεται η αγωνιστική δράση των MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο.

 
Η πίστα του Assen είναι η μοναδική που έχει φιλοξενήσει αγώνα MotoGP κάθε χρόνο από το 1949 που ιδρύθηκε. Είναι στενή με γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης και περιβάλλεται από γρασίδι. Οι εξέδρες παρέχουν εξαιρετική θέα στους θεατές. Το 1999 έγιναν αλλαγές στην κεντρική εξέδρα, τον πύργο ελέγχου, το κέντρο τύπου και τα pit box.

Το συνολικό μήκος της πίστας μειώθηκε την περίοδο 2005-2006 από τα 6 στα 4.5 χιλιόμετρα. Έχει 6 αριστερές και 12 δεξιές στροφές. Το πλάτος της είναι 14 μέτρα και το μήκος της μεγαλύτερης ευθείας είναι 487 μέτρα. Το ρεκόρ πίστας κατέχει από το 2015 ο Mark Marquez με χρόνο 1`33.617. Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου έχει σημειωθεί την ίδια χρονιά, από τον Valentino Rossi, ο οποίος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά έκανε χρόνο 1`32.627. Πέρυσι, στο πρώτο σκαλί του βάθρου είχε ανέβει ο Jack Miller. Οι αναβάτες των MotoGP, θα χρειαστεί να συμπληρώσουν 26 γύρους.

Ο αγώνας του Assen γίνεται παραδοσιακά Ιούνιο και είναι μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της Ολλανδίας. Κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των αναβατών και των θεατών.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ