net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο ιδιοκτήτης της Hero Motocorp, Pawan Munjal, καβάλα στη μοτοσικλέτα, και ο πασίγνωστος αθλητής του γκολφ, Tiger Woods, όρθιος δίπλα.

Ο Tiger Woods είναι πλέον επίσημος πρεσβευτής της Hero Motocorp, αν και δεν διαθέτει καν δίπλωμα μοτοσικλέτας.

Το νέο μονοκύλινδρο HX250R πιθανώς να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα όπλα της Hero για μια επερχόμενη ευρωπαϊκή απόβαση.

To δικύλινδρο 600άρι Hastur έχει σχεδιαστεί με την αρωγή του Eric Buell, και δείχνει λαχταριστό, σύγχρονο, διαθέτοντας εντυπωσιακά τεχνικά στοιχεία.

Tiger Woods, ο νέος πρέσβης της Hero

Η Hero Motorcycles έχει ξεκινήσει την στρατηγική της επέκταση προς Δυσμάς και για την αγορά των Η.Π.Α. στρατολόγησε ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο πρόσωπο από τον κόσμο του γκολφ, τον Tiger Woods.

 
Ο 40χρονος Καλιφορνέζος (με ρίζες από την Ταϊλάνδη) Tiger Woods με 18 παγκόσμιους τίτλους στην καριέρα του από το 1999 είναι ίσως ο μεγαλύτερος αστέρας του γκολφ παγκοσμίως, αν και προσφάτως είχε περιπέτειες τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και στην κατάταξη του στο παγκόσμιο στερέωμα του γκολφ.

Παρόλα αυτά, η Hero Motorcycles βρήκε στο πρόσωπό του τον πρεσβευτή για την είσοδό της στην αμερικανική αγορά μοτοσυκλέτας. Η επιχείρηση της οικογένειας Munjal γιγαντώθηκε στην Ινδία χάρη στη συνεργασία της με τη Honda για αρκετές δεκαετίες, ώσπου το 2010 αποφάσισε να αυτονομηθεί. Σήμερα κατέχει τη μερίδα του λέοντος στα περίπου 20 εκατομμύρια δίκυκλα που κατασκευάζονται ετησίως στην ινδική αγορά και οι εξαγωγικές της βλέψεις δικαιολογημένα φέρονται ως αχόρταγες.

Ήδη από πέρυσι η Hero κατέχει το 49% της Erik Buell Racing, ενώ πρόσφατα προσέλαβε το πρώην αφεντικό του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της BMW Motorrad, Markus Braunsperger, με στόχο να εξελίξει εκείνα τα μοντέλα που θα εξυπηρετήσουν την επέκταση στις αγορές της Αμερικής (Βόρειας και Νότιας) και της Ευρώπης. Ειδικά για την αγορά των Η.Π.Α. η Hero ήδη είναι κεντρικός σπόνσορας σε τέσσερις μεγάλους αγώνες PGA γκολφ και κάπου εδώ δένει η όλη ιστορία με τον Woods. Το περίεργο είναι πως ο Woods δεν έχει καν δίπλωμα μοτοσυκλέτας, ωστόσο αυτό προφανώς δε θα σταθεί εμπόδιο στο να βρεθεί στο επίκεντρο μιας εκτενούς διαφημιστικής καμπάνιας, καθώς το μόνο ζητούμενο είναι να εξασφαλίσει δημοσιότητα σε κάθε εκδήλωση των Ινδών.

Στην ινδική αγορά μοτοσυκλέτας η Hero διαθέτει μια μεγάλη γκάμα μοντέλων με τον μεγαλύτερο κινητήρα της να φτάνει στα 250 κ.εκ., ωστόσο αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει για να γίνει πιο ανταγωνιστική στη Δύση. Ξεκινώντας με τα μοντέλα του 2015 που παρουσίασε η Hero ξεχωρίζουμε το HX250R που με τον ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο κινητήρα του δείχνει ικανό να σταθεί σε οποιαδήποτε αγορά, ενώ τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμη περισσότερο με το πρωτότυπο Hastur που έδειξε πέρυσι στην μεγαλύτερη έκθεση της Ινδίας, Auto Expo. Με ένα νέο δικύλινδρο κινητήρα 620 κ.εκ., άκρως εντυπωσιακή και επιθετική εμφάνιση και κορυφαίο εξοπλισμό και επιδόσεις, το Hastur αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην εισβολή της Hero. Προφανώς έχουμε μπροστά μας ένα πρώτο δείγμα από τη συνεργασία με τον Eric Buell σε τεχνικό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει πως το αγριεμένο streetfighter από την Ινδία δε θα είναι απλώς μια «κινέζικης λογικής» φτηνή μοτοσυκλέτα, αλλά θα έχει και άφθονη ουσία. Γεγονός το οποίο για μας, πολύ απλά, συνιστά εξαιρετικά νέα.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ