net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρώτος στο GP της Αργεντινής, στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜXGP 2015, ο Max Nagl της Husqvarna.

Ο Αυστραλός Todd Waters πήρε την ένατη θέση στη συνολική βαθμολογία.

Στην κατηγορία MX2, το MXGP της Αργεντινής δεν απέφερε τα αποτελέσματα που ήλπιζε ο Aleksandr Tonkov της Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing.

Ο Dean Ferris τερμάτισε στην 21η θέση στο πρώτο σκέλος, και στη 17η θέση στο δεύτερο.

Θρίαμβος Husqvarna-Nagl στην Αργεντινή

Ο Max Nagl της Husqvarna Motorcycles επέστρεψε στις νίκες, καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση της συνολικής βαθμολογίας του MXGP στην Παταγονία της Αργεντινής, έχοντας έτσι κερδίσει τα 2 από τα 3 GP του 2015!

 
Στο πρώτο σκέλος του αγώνα, ο Nagl, έκανε μια δυνατή εκκίνηση, αλλά ανοίχτηκε παραπάνω στις πρώτες στροφές, λόγω των υπόλοιπων αναβατών, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Husqvarna, να βρεθεί στην 10η θέση. Προσπαθώντας να κερδίσει έδαφος κατάφερε να φτάσει μέσα στους πέντε πρώτους αναβάτες, μετά από τους πρώτους έξι γύρους, όταν προσπέρασε τον αντίπαλό του Ryan Villopoto, παίρνοντας την τρίτη θέση.

Παρά το γεγονός ότι έσβησε ο κινητήρας του, όταν σηκώθηκε η πινακίδα των πέντε δευτερολέπτων, στο δεύτερο σκέλος, ο Nagl πήρε την εκκίνηση με εκπληκτικό τρόπο. Κρατώντας απόσταση από τους υπόλοιπους αναβάτες, που ήταν πίσω και οδηγούσαν πολύ κοντά μεταξύ τους, παλεύοντας για μια καλή θέση, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση. Νιώθοντας πολύ άνετα με τις σκληρές και απρόβλεπτες συνθήκες του αγώνα, πήρε την πρώτη θέση στον έβδομο γύρο και με μία μικρή διαφορά από τον δεύτερο αναβάτη, είχε το πλεονέκτημα να πάρει την τρίτη του νίκη σε αγώνα, γι' αυτή τη σεζόν και πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία. 

Για τον Todd Waters, το MXGP στην Παταγονία της Αργεντινής, απέφερε καλά αποτελέσματα. Έχοντας μια καλή επίδοση το σαββατοκύριακο, ο Αυστραλός έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο δεύτερο σκέλος του αγώνα. Ο Waters ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο, ήταν μέσα στους δέκα πρώτους αναβάτες, με καλύτερη την έβδομη θέση και τελικά τερμάτισε στην ένατη θέση, παίρνοντας την ένατη θέση στη συνολική βαθμολογία. 

Στην κατηγορία MX2, το MXGP της Αργεντινής δεν απέφερε τα αποτελέσματα που ήλπιζε ο Aleksandr Tonkov της Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing. Κατά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Tonkov "εγκλωβίστηκε" από τους υπόλοιπους αναβάτες και τελικά τερμάτισε στην 10η θέση. Αποφασισμένος να βελτιώσει αυτό το αποτέλεσμα, ο αναβάτης της Husqvarna πήρε την εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος. Βρισκόμενος στην τρίτη θέση μέχρι τον έκτο γύρο, ο Ρώσος, δυστυχώς είχε μια άσχημη πτώση, όταν το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του χτύπησε στην κορυφή ενός αναχώματος, ενώ έδινε μάχη με τον πιθανό νικητή του GP, Dylan Ferrandis. Ανεβαίνοντας πάλι στην μοτοσυκλέτα του, ο Tonkov ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος στην έκτη θέση και βρίσκεται στην έκτη θέση στη συνολική βαθμολογία. 
 
Συνεχίζοντας να αποκτά πολύτιμη εμπειρία στο MXGP, ο νεότερος αναβάτης της Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing, Nathan Watson, είχε μια εντυπωσιακή επίδοση στην επαρχία της Νεουκέν της Αργεντινής. Τερμάτισε στην 16η θέση στο πρώτο σκέλος. Ο Watson βελτιώθηκε στο δεύτερο σκέλος, τερματίζοντας στη 14η θέση.

Για τον Dean Ferris της Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing, μία πτώση στην αρχή του πρώτου σκέλους, τον ανάγκασε να δώσει μάχη από την 36η θέση για να φτάσει στη 21η θέση. Βελτιώνοντας στο δεύτερο σκέλος, ο Αυστραλός τερμάτισε πάνω στην FE 350 μοτοσυκλέτα του, στην 17η θέση. 

Max Nagl – Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing: "Αυτό είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Είμαι τόσο χαρούμενος για όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή που κατέληξε στη νίκη. Ήταν πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια. Είχαμε κάποια προβλήματα την μέρα του Σαββάτου, αλλά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε και ένιωθα όλο και πιο άνετα με κάθε γύρο που περνούσε την μέρα του αγώνα. Δυστυχώς, στο πρώτο σκέλος, αναγκάστηκα από τους υπόλοιπους αναβάτες να οδηγήσω ανοιχτά στην πρώτη στροφή και μετά έπρεπε να προσέξω να μην συγκρουστώ με άλλον αναβάτη πάνω σε ένα άλμα. Αυτό με έφερε στην 11η θέση, γι' αυτό ήταν πολύ ευχάριστο το ότι έφτασα στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος, παρά το γεγονός ότι έσβησε ο κινητήρας μου, όταν σηκώθηκε η πινακίδα των πέντε δευτερολέπτων, κατάφερα να πάρω την εκκίνηση. Στον έβδομο γύρο βρισκόμουν στην πρώτη θέση και ένιωθα αρκετά σίγουρος για την κατάκτηση της νίκης. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ότι θα έκανε τη διαφορά στην συνολική βαθμολογία, γι' αυτό ήταν πολύ καλό το ότι πήρα την νίκη. Με δύο νίκες από τους τρεις γύρους αυτών των αγώνων, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ευρώπη για τον επόμενο γύρο στην Ιταλία."

Todd Waters – Red Bull IceOne Husqvarna Factory Racing: “Είμαι πολύ χαρούμενος που φεύγω από εδώ βρισκόμενος στην ένατη θέση της συνολικής βαθμολογίας. Κάναμε κάποιες αλλαγές για το δεύτερο σκέλος και έκανα καλύτερη εκκίνηση. Αυτό μου επέτρεψε να βρίσκομαι στην μάχη με τους πιο γρήγορους αναβάτες, για την έβδομη και όγδοη θέση. Αλλά προς το τέλος του σκέλους, έπεσε η επίδοσή μου και βρέθηκα πιο πίσω στην ένατη θέση. Ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψω με την ομάδα μου για να βελτιωθεί. Ελπίζω πως στην Ιταλία θα είναι καλύτερα.” 
 
Aleksandr Tonkov – Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing: “Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν μια μάχη για μένα. Κάποια πράγματα που συνέβησαν, με κράτησαν μακριά από τον στόχο μου. Στο πρώτο σκέλος, μία πέτρα σφήνωσε στο μπροστινό φρένο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί για λίγους γύρους. Στο δεύτερο σκέλος πήρα την εκκίνηση και οδηγούσα αρκετά καλά, αλλά έχασα τον έλεγχο του πίσω μέρους της μοτοσικλέτας μου σε ένα ανάχωμα και είχα μια άσχημη πτώση όταν βρισκόμουν στην τρίτη θέση. Ειλικρινά, ήμουν τυχερός που δεν τραυματίστηκα. Με μερικές αλλαγές μπορώ να τα πάω καλύτερα και να βελτιώσω αυτό το αποτέλεσμα.” 
 
Dean Ferris – Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing: “Μέχρι τώρα πέρασαν τρεις δύσκολοι γύροι του Πρωταθλήματος, οι οποίοι δεν εξελίχθηκαν όπως θα το ήθελα. Σήμερα έδωσα μάχη με μια κακή θέση στην μπάρα εκκίνησης και έπρεπε συνεχώς να προσπαθώ για μια καλή θέση. Στο πρώτο σκέλος έπεσα πάνω σε έναν αναβάτη που είχε μια πτώση και τερμάτισα από την τελευταία θέση στην 21η και στο δεύτερο σκέλος τερμάτισα στη 17η θέση."

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ