net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από ότι φαίνεται, τα αεροπλάνα εκτοπίζουν τις μοτοσικλέτες, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Τέλος μάλλον στους αγώνες στην Τρίπολη

Κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης ως αεροδρόμιο κοινής χρήσης Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας. Ένα ακόμη πρόβλημα για την ταχύτητα.

 
Δεν έφτανε η περιπέτεια των Σερρών με τον ασφαλτοτάπητα, ή των Μεγάρων με την άδεια λειτουργίας, τώρα ήρθε να προστεθεί και η υπουργική απόφαση για την κοινή χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης, από πολεμική και πολιτική αεροπορία.

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου από τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο κοινή υπουργική απόφαση για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας. Μετά από συζητήσεις και σχεδιασμούς μηνών και αφού επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα παραχώρησης του αεροδρομίου της πολεμικής Αεροπορίας στην ΥΠΑ, γίνεται ένα σημαντικό βήμα, για να αποκτήσει η Τρίπολη και η ευρύτερη περιοχή πολιτικό αεροδρόμιο. Η λειτουργία του αποτέλεσε πάγιο αίτημα, τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής και του συνόλου των παραγωγικών και εμπορικών τάξεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εξαγωγές. 

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ υπογράμμισε τη σημασία των έργων υποδομής, που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Πελοπόννησο, επισημαίνοντας: «Διαμορφώνεται ένα δίκτυο πολύ σημαντικών υποδομών, που βοηθούν την Πελοπόννησο να δημιουργήσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και παραγωγική δραστηριότητα από νέα, εξαγώγιμα προϊόντα, υψηλής ποιότητας. Σε αυτό θα βοηθήσει και το νέο αεροδρόμιο. Προστίθεται μια νέα σημαντική υποδομή. Πρόκειται για ένα σχέδιο ολοκληρωμένο, που μπαίνει σε εφαρμογή με τη συνεργασία της Περιφέρειας, των Δήμων και των κεντρικών Υπουργείων και αυτή είναι η αξία της σημερινής στιγμής. Αυτό είναι πρόοδος για τη χώρα, ότι δηλαδή καταργήθηκαν οι εγωισμοί και οι γραφειοκρατίες και αρμονικά οι υπηρεσίες του δημοσίου συνεργάζονται μεταξύ τους, για να εξευρεθούν λύσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές για τη χώρα. Αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα, το οποίο ήδη παράγει αποτελέσματα. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι πια κορεσμένο. Φέτος σημειώθηκε αύξηση 54% των πτήσεων. Το αεροδρόμιο του Αράξου επίσης δουλεύει σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. 

Θέλουμε ένα συμπληρωματικό αεροδρόμιο αυτών των δύο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο προορισμό. Είναι ένα σχέδιο το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή μαζί με μια σειρά άλλων δράσεων, που κάνουμε στην περιοχή».

Ας ελπίσουμε να έχει γίνει όντως καλή δουλειά, όπως διαβάζουμε πως έχει γίνει, στις Σέρρες με το νέο ασφαλτοτάπητα, και πως τα Μέγαρα θα συνεχίσουν να είναι ανοικτά, γιατί η παραπάνω υπουργική απόφαση μάλλον δυσκολεύει, ή κάνει αδύνατη την όποια μελλοντική προσπάθεια διεξαγωγής αγώνων ταχύτητας στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ