net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μια νέα εποχή ξεκινά στα World Superbikes!

Τα 300 κυβικά στα WSBK!

Επιβεβαιώνονται τελικά οι πληροφορίες σχετικά με μία νέα κατηγορία μοτοσυκλετών στα πρωταθλήματα superbikes, με κυβισμό στα 300 κ.εκ.!

 
Πριν λίγο καιρό, διαβάσαμε σε φήμες ότι η FIM και η Dorna σκέφτονται αν εισάγουν μια νέα κατηγορία μοτοσυκλετών, στα πρωταθλήματα Superbikes, και συγκεκριμένα σε μικρό κυβισμό. Τώρα, αμερικανικά μέσα φέρνουν την είδηση ότι επιβεβαιώνεται, και επίσημα, η είσοδος κατηγορίας 300 κ.εκ. στα World Superbikes!
H κατηγορία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2017 και μέχρι τώρα τέσσερα μοντέλα μοτοσυκλετών έχουν λάβει την πολυπόθητη «ομολογκασιόν» 4 μοντέλα μοτοσυκλετών: Οι Yamaha R3, KTM RC390, Kawasaki Ninja 300 και η Honda CBR500R, υπό προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ, θα ελέγχονται το ελάχιστο βάρος και οι μέγιστες στροφές του κινητήρα, ενώ οι μοτοσυκλέτες πρέπει να παραμένουν όσο πιο κοντά γίνεται στην stock μορφή τους. Δεν θα επιτρέπονται αλλαγές στα πλαίσια και τους κινητήρες, παρα μόνο η αφαίρεση των βοηθητικών πεταλούδων εισαγωγής –αν υπάρχουν.

Τα ηλεκτρονικά των μοτοσυκλετών θα πρέπει να είναι είτε τα εργοστασιακά, είτε μια ομολογκαρισμένη έκδοσή τους, είτε να παρέχονται από την ίδια την Dorna και συγκεκριμένα να είναι το κιτ των Supersport. Επιπλέον, οι αλλαγές στις αναρτήσεις θαείναι εξαιρετικά περιορισμένες, όπως επίσης και η συλλογή δεδομένων από τηλεμετρία.

Η απόφαση ήρθε μετά από μελέτη των FIM και Dorna αλλά και εισηγήσεις των κατασκευαστών, αφού τα δεδομένα της αγοράς έχουν δείξει ότι οι πωλήσεις των sportbikes μικρού κυβισμού σημειώνουν εκρηκτική αύξηση, ενώ αντίθετα τα 600άρια πέφτουν δραματικά…
 

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ