net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέα σενάρια σχετικά με το οικονομικό μέλλον της MV Agusta.

Συζητήσεις με επενδυτές;

Την πιθανότητα για συμμετοχή τριών πιθανών επενδυτών φέρεται ότι εξετάζει η MV Agusta, οι οποίοι θα πάρουν την θέση της Mercedes-AMG .

 
Οι συζητήσεις για το οικονομικό μέλλον της MV Agusta συνεχίζονται. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο διευθύνων σύμβουλος Giovanni Castiglioni θα επιθυμούσε η εταιρεία να χωρίσει τους δρόμους της με την Mercedes-AMG. 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα με την αποπληρωμή των χρεών, όπου θα γινόταν περισσότερο δύσκολη λόγω της έλλειψης της απαραίτητης ρευστότητας για άμεσες διευθετήσεις. Σε περίπτωση που η Mercedes-AMG αποχωρήσει, θα πρέπει να βρεθούν, άμεσα, 15 εκατομμύρια δολάρια προς πληρωμή!

Σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας θέλουν την εταιρεία να συζητά με επενδυτές, ενώ από ότι φαίνεται, η αμερικανική Polaris Industries τίθεται εκτός παιχνιδιού, παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό!

Η ιταλική εφημερίδα Il Giorno ισχυρίζεται ότι η Agusta συζητάει με δύο funds –εκ των οποίων το ένα ιταλικό- και έναν Ιταλό βιομήχανο. Το ιδανικό ποσό το οποίο χρειάζεται η MV Agusta από τους επενδυτές της ανέρχεται στα αστρονομικά 50 εκατομμύρια δολάρια!

Προκειμένου η οικονομική συμφωνία να περατωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο, είναι πιθανόν ο Giovanni Castiglioni να αναγκαστεί να πουλήσει αρκετά περισσότερο ποσοστό από το 25% το οποίο κατείχε η Mercedes, φτάνοντας μέχρι και το 49%, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Η εφημερίδα Il Giorno πιθανολογεί ότι μια συμφωνία θα λάβει χώρα ίσως και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου! 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ