net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αναβάτης της ΚΤΜ σε περασμά του!

Σύνοψη τελευταίων ειδικών

Οι τελευταίες μέρες στο Dakar δεν ήταν τόσο καλές για κάποιους λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών αλλά και ατυχημάτων .

 
 
Την 4η ειδική διαδρομή του Rally Dakar κέρδισε ο Matthias Walkner αναβάτης της ΚΤΜ με τον Joan Barreda της Monster Energy Honda να έρχεται στην δεύτερη θέση και να κρατάει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη. Ασχημη εξέλιξη είχε η 4η ειδική για τον περσινό πρωταθλητή Toby Price της ΚΤΜ ο οποίος έπεσε κοντά στον τερματισμό και έσπασε το πόδι του. Ο Walkner σταμάτησε όταν είδε τον Toby πεσμένο για να τον βοηθήσει. Έμεινε μαζί του μέχρι να φτάσει το όχημα των πρώτων βοηθειών και παρ’όλα αυτά κατάφερε να πάρει την νίκη.

Την 5η ειδική διαδρομή του Rally Dakar κέρδισε ο αναβάτης της ΚΤΜ Sam Sunderland προσπερνώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες  και το μεγάλο υψόμετρο που άγγιζε τα 3.500 μέτρα. Βρήκε την ευκαιρία να κάνει καλύτερο χρόνο μιας και οι διοργανωτές έκοψαν ένα κομμάτι της διαδρομής κάνοντας την μικρότερη. 2ος τερμάτισε ο Pablo Quintanilla της Huqsvarna ενώ την 3η θέση κατέκτησε ο Adrien van Beveren της Yamaha.

Η  6η ειδική διαδρομή ακυρώθηκε από τους διοργανωτές λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η σημερινή 7η ειδική διαδρομή ξεκινά από την La Paz και τερματίζει στο Uyuni. Η απόσταση που πρέπει να διανύσουν οι αναβάτες είναι 622 χλμ με την χρονομετρημένη διαδρομή να ανέρχεται στα 322χλμ. 111 είναι ο αριθμός των εναπομεινάντων αναβατών στο Rally Dakar ενώ μέσα στις απώλειες είναι ο Toby Price.

Ο βαθμολογικός πίνακας μέχρι και την 6η ειδική έχει διαμορφωθεί ως εξής:
  1. SAM SUNDERLAND της ΚΤΜ με συνολικό χρόνο 15:22:05
  2. PABLO QUINTANILLA της Huqsvarna με συνολικό χρόνο 15:34:05
  3. ADRIEN VAN BEVEREN της Yamaha με συνολικό χρόνο 15:38:12
  4. FARRES GUEL της ΚΤΜ με συνολικό χρόνο 15:43:02
  5. MATTHIAS WALKNER της ΚΤΜ με συνολικό χρόνο 15:51:06

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ