net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φανερά δυσαρεστημένος και ιδιαίτερα αιχμηρός ο Gigi Dall Igna.

Συνομωσία στα Winglets;

O Ιταλός αγωνιστικός διευθυντής της Ducati, Gigi Dall Igna, ισχυρίζεται ότι κάθε άλλο πέρα από ζητήματα ασφαλείας είναι η αιτία που οδήγησε στην απαγόρευση των winglets για το 2017, με αιχμές κατά των Ιαπώνων κατασκευαστών!

 
Πόσο θα αντέξει ακόμα αυτός ο άνθρωπος, φέτος… Πέρα από τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα των οδηγών του, ο Gigi Dall Igna αντιμετωπίζει την, δυσμενή και άδικη κατά την γνώμη του, απόφαση για την κατάργηση των winglets στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, από την επόμενη μόλις χρονιά. 

Ο Gigi Dall Igna και η Ducati ήταν οι πρώτοι που παρουσίασαν τα αεροδυναμικά βοηθήματα στις μοτοσυκλέτες Moto GP, την περασμένη χρονιά. Ενώ ακόμη και από την πρώτη στιγμή συνάντησαν ανάμικτες αντιδράσεις και ποικίλες ανησυχίες από τους άλλους κατασκευαστές, πολύ γρήγορα τα winglets υιοθετήθηκαν από… όλους!

Ωστόσο, τα αρνητικά σχόλια, τα οποία επικεντρώθηκαν πλέον σε ζητήματα ασφαλείας και αποφυγής τραυματισμών από τα winglets, αλλά και στα αυξανόμενα κόστη ανάπτυξης, οδήγησαν την επιτροπή των αγώνων να αποφασίσει την οριστική κατάργησή τους. 

Ο Dall Igna ισχυρίζεται, ωστόσο, ότι η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν αφορούσε θέματα ασφαλείας, αλλά είναι και επιβεβαίωση ότι οι Ιάπωνες κατασκευαστές απειλήθηκαν από την πρόοδο της Ducati στον τομέα. Δεν δίστασε μάλιστα να προβεί σε δηλώσεις, ρίχνοντας τα «βέλη» του. 

«Αυτό που δεν μου αρέσει, είναι οι αντιαθλητικές συμπεριφορές. Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των winglets δεν έχουν καμία βάση. Τα φτερά δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για κάτι τέτοιο: κάναμε εκτεταμένες έρευνες, μαζί με εμάς και προμηθευτές υλικών με κάθε κατάλληλη πιστοποίηση. Τις έρευνες αυτές τις είχαμε μοιραστεί και με τους Ιάπωνες, οι οποίοι ωστόσο μετά αποσύρθηκαν!»

«Για εμένα, οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι εμείς θα έχουμε πλεονέκτημα εις βάρος τους. Και για αυτό μας πολέμησαν»

Εσείς τι πιστεύετε, για αυτό το ζήτημα; 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ