net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Όμορφη μοτοσικλέτα 155 κ.εκ. το Gixxer SF, που θα μπορούσε να κάνει καλές πωλήσεις και στην Ελλάδα. Για την ώρα, αφορά στην Ινδία, και στην Ιαπωνία.

Εδώ βλέπουμε το Gixxer SF στη Race Replica έκδοση, που δανείζεται χρώματα και γραφικά από τις αγωνιστικές μοτοσικλέτες της Suzuki στο MotoGP.

Πέρα από την έκδοση με τα αγωνιστικά χρώματα, το Gixxer SF κυκλοφορεί σε μαύρο, αλλά και σε λευκό χρώμα.

Το Gixxer είναι η γυμνή μοτοσικλέτα από όπου προήλθε το "ντυμένο" Gixxer SF.

Δύο μοτοσικλέτες του ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει το γυμνό Gixxer στην Ινδία. Το Honda CG 150 Titan και το Yamaha YS150 Fazer.

Η φερινγκάτη έκδοση του Yamaha Fazer 150 που χτυπάει κατευθείαν το ντυμένο Gixxer SF.

Suzuki Gixxer SF και εξαγωγή στην Ιαπωνία

Η επιτυχία του γυμνού Gixxer που έφτιαξε η Suzuki στην Ινδία για την τοπική αγορά γεννά μια ντυμένη έκδοση και ωθεί την εταιρεία στο να τα εξάγει στην Ιαπωνία. Ανάποδη διαδικασία ή απλώς ένα από τα σημεία των καιρών;

 
Το γυμνό Gixxer 155 που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014 είναι ένα προϊόν σχεδιασμένο στην Ινδία ειδικά για την τεράστια τοπική αγορά και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Suzuki στο Manesar. 

Η πορεία του στην ινδική αγορά το έχει ανεβάσει στην πρώτη θέση της κατηγορίας του, καθώς έναντι περίπου 1.250 ευρώ πουλάει κατά μέσο όρο 6.000-7.000 κομμάτια τον μήνα! Η μάχη δεν είναι καθόλου εύκολη όταν απέναντί του έχει σοβαρότατο ανταγωνισμό όπως τα Honda CG 150 Titan και Yamaha YS150 Fazer, αλλά και άφθονες ανάλογες προτάσεις από ινδικές εταιρείες -βλέπε Hero, Bajaj κλπ.

Για τον λόγο αυτό πριν από μια εβδομάδα η Suzuki προχώρησε στο Νέο Δελχί στην παρουσίαση ενός ντυμένου Gixxer. Ονομάζεται Gixxer SF, αποδίδει 14,6 Hp -όπως και το γυμνό αδελφάκι του-, ζυγίζει 139 κιλά γεμάτο, και δεν έχει καμιά άλλη διαφορά από το γυμνό μοντέλο, πλην της ένδυσης -σημειώστε πως το Gixxer SF βγαίνει και σε Race Replica χρωματική έκδοση η οποία φέτος -με την επιστροφή της Suzuki στο MotoGP- κοσμεί πολλές ακόμη μοτοσικλέτες της Suzuki παγκοσμίως.

Καθώς λοιπόν οι μοτοσικλέτες της μικρής κατηγορίας έχουν αποκτήσει ρεύμα και στην πατρίδα της Suzuki, φαίνεται πως ωρίμασαν οι συνθήκες για εξαγωγή του Gixxer / Gixxer SF της Ινδικής Suzuki στην αγορά της Ιαπωνίας! Δε θα είναι η πρώτη φορά για τη Suzuki, καθώς και στο παρελθόν έχει εισαγάγει μοντέλα της από άλλες χώρες όπως Βιετνάμ και Κίνα, όπως δεν είναι και η μόνη. Η Yamaha λ.χ. εισάγει στην Ιαπωνία το YZF-R15 από την Ινδία. Όπως θα έλεγε και ο ανώνυμος Ρωμαίος λεγεωνάριος στο κόμικ του Αστερίξ... o tempora o mores (ω καιροί, ω ήθη).

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ