net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Aprilia και ο Lorenzo Savadori είναι οι νέοι πρωταθλητές του Κυπέλλου Superstock 1000.

O Lorenzo Savadori (κέντρο) πανηγυρίζει με την ομάδα του την κατάκτηση των δύο τίτλων.

Superstock 1000: Savadori-Aprilia στην κορυφή

Ο 22χρονος Lorenzo Savadori είναι ο αναβάτης που εξασφάλισε τον τίτλο στο ευρωπαϊκό κύπελλο Superstock 1000, με την Aprilia να στέφεται παράλληλα πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές με την RSV4 RF.

 
Με τέσσερις νίκες και άλλα τρία βάθρα στους οχτώ συνολικά αγώνες του Κυπέλλου Superstock 1000, ο 22χρονος Ιταλός αναβάτης από την Cesena είναι ο άξιος πρωταθλητής της κατηγορίας.

Πέρσι ο Savadori έχασε τον τίτλο στο νήμα καθώς η ατυχία, σε μορφή highiside, του χτύπησε την πόρτα μισό γύρο πριν το τέλος του τελευταίου αγώνα του Κυπέλλου! Ευτυχώς φέτος για τον ταχύτατο Ιταλό τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Ο φετινός τελευταίος αγώνας του Κυπέλλου είδε τον Savadori να οδηγεί πολύ μυαλωμένα και με την 8η θέση που πήρε εξασφάλισε τον φετινό τίτλο.

Πρωταθλητής ο Savadori, πρωταθλήτρια όμως και η Aprilia στο Κύπελλο (ομάδα Nuova M2), ως κατασκευαστής συγκεντρώνοντας 176 βαθμούς, 34 μπροστά από την 2η BMW, 39 από την 3η Ducati, 64 από την Yamaha και 118 από την Kawasaki.

Lorenzo Savadori: «Σήμερα ήμουν αποκλειστικά αφοσιωμένος στον στόχο μου. Η στρατηγική μου στον αγώνα ήταν να ξεκινήσω καλά να οδηγήσω δυνατά τους πρώτους γύρους και να προσπαθήσω να ανέβω στην κατάταξη. Στη μέση του αγώνα αποφασίσαμε να μειώσω ρυθμό και να μείνω μακριά από τη μάχη για την νίκη. Δεν με ένοιαζε να κερδίσω αν και είχα τον ρυθμό να το κάνω. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γι αυτό το αποτέλεσμα που έρχεται ως ανταπόδωση για την ομάδα μου, Aprilia Racing, το επιτελείο μου, τους σπόνσορες… θέλω να τους ευχαριστήσω ειλικρινά όλους αλλά και όλους εκείνους που με στήριξαν αυτή την πολύ σημαντική σεζόν.

Ο Savadori είναι ο 15ος αναβάτης που στέφεται πρωταθλητής στον θεσμό και ο 8ος Ιταλός που κατακτά τον τίτλο. Την πρώτη του εμφάνιση στα Superstock 1000 την έκανε το 2011 με την ομάδα της Leoni. Το 2012 μετακόμισε στην ομάδα της Barni Ducati ενώ τα επόμενα δύο χρόνια έτρεξε με την Pedercini Kawasaki με την οποία παραλίγο να πάρει τον τίτλο πέρσι.

Μέχρι στιγμής είναι ο τρίτος αναβάτης σε νίκες στον θεσμό με οχτώ πίσω από τον Ayrton Badovini (11) και Sylvain Barrier (10). Κάτι μας λέει όμως ότι δεν θα μείνει για πολύ σε αυτή την κατηγορία.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ