net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από τον περσινό τελικό με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Brad Baker (αριστερά) και Marc Marquez, με τον πρώτο να κερδίζει τελικά τον αγώνα.

Superprestigio: Έρχεται η μάχη των πρωταθλητών!

Δώδεκα πρωταθλητές με 25 παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα και πολλά ακόμη αστέρια από τον χώρο των δύο τροχών θα μαζευτούν στις 13 Δεκεμβρίου στο Palau Sant Jordi της Ισπανίας για το φετινό Superprestigio.

 
Οι φετινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές Ταχύτητας, Marc Marquez (MotoGP), Tito Rabat (Moto2) και Alex Marquez (Moto3) θα είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα αστέρια που θα λάβουν μέρος στο φιλανθρωπικού χαρακτήρα evet που φαντάζει φέτος ακόμη πιο λαμπερό από το περσινό.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος το Superprestigio χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες και θα πραγματοποιηθεί σε μια οβάλ χωμάτινη πίστα μήκους 200 μέτρων στο διάσημο κλειστό στάδιο της Βαρκελώνης. Στη Superprestigio θα συμμετέχουν αναβάτες με ασφάλτινο background. Η Open απαρτίζεται από έμπειρους διεθνείς αναβάτες που συμμετέχουν και έχουν κερδίσει παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα και έχουν κυρίως χωμάτινο background. Υπάρχει επίσης και η κατηγορία Junior για αναβάτες έως 18 ετών. 

Η κάθε κατηγορία θα χωριστεί σε σκέλη και στο τέλος της βραδιάς οι τέσσερις καλύτεροι αναβάτες από την Superprestigio θα έρθουν αντιμέτωποι με τους τέσσερις καλύτερους της Open για την ανάδειξη του νικητή. Φέτος, ωστόσο, οι προβλέψεις για τον τελικό νικητή είναι ακόμη πιο δύσκολες χάρη στις προσθήκες νέων αστεριών.

Στην κατηγορία Superprestigio εκτός από τους τρεις φετινούς παγκόσμιους πρωταθλητές θα λάβουν μέρος και οι πρωταθλητές Julian Simon (Π.Π. 125 το 2009, αναβάτης Moto2), Alvbaro Bautista (Π.Π. 125 το 2006, αναβάτης MotoGP) και Troy Bayliss (Π.Π. Superbike, 2001, 2006 και 2008)! Επίσης από το MotoGP μέρος θα πάρουν και οι Bradley Smith και Scott Redding. Από την κατηγορία Moto2 θα αγωνιστούν οι Mika Kallio, Johann Zarco, Jonas Folger, Marcel Schrotter, Xavier Simeon,  Lorenzo Baldassarri, Ricard Cardus και Kenny Noyes. Από την Moto3 το «παρών» θα δώσουν οι Αlex Rins, Enea Bastianini και Niklas Ajo.

Εξαιρετικά δυνατή είναι και φέτος η κατηγορία Open που συγκεντρώνει με τη σειρά της πολύ μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων και τον περσινό νικητή του θεσμού, τoν περσινό πρωταθλητή AMA Grand National (flat track), Brad Baker. Ο Baker θα έχει φέτος να αντιμετωπίσει έναν… σκασμό από πρωταθλητές με μεγαλύτερο αντίπαλο τον φετινό πρωταθλητή AMA Grand National, Jared Mees! Μέρος στον αγώνα θα πάρει και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Supermoto, Tom Chareyre που κέρδισε το φετινό πρωτάθλημα στην κατηγορία S1. Παγκόσμιοι πρωταθλητές που θα λάβουν μέρος στην Open είναι και οι Joonas Kylmakorpi (4 παγκόσμια πρωταθλήματα FIM Long Track), Ivan Cervantes (4 παγκόσμια πρωταθλήματα Enduro) και Tadeusz Blazusiak (5 παγκόσμια πρωταθλήματα Superenduro). Στην Open θα αγωνιστεί και ο γνωστός αναβάτης TT και Endurance, Guy Martin, με τα 15 βάθρα του στο Isle of Man TT! 

Όλοι οι θεατές που θα παραβρεθούν φέτος στη φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση καλό θα είναι να έχουν μαζί τους -δεν είναι υποχρεωτικό- και ένα καινούριο παιχνίδι! Τα παιχνίδια που θα μαζευτούν θα δοθούν σε νοσοκομεία και ιδρύματα για παιδιά στην Ισπανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο καθώς φέτος ο Marc Marquez, που υποστηρίζει το Superprestigio, υποστηρίζει και την φιλανθρωπική πρωτοβουλία «Que no falte de nada» (Δεν Λείπει Τίποτα, σε ελεύθερη απόδοση). Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Superprestigio, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP είναι ο «νονός» της πρωτοβουλίας, που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά. Πέρσι νονός ήταν ο διεθνής ποδοσφαιριστής Andres Iniesta, χάρη στον οποίο η φιλανθρωπική καμπάνια κατάφερε να συγκεντρώσει 21.000 παιχνίδια.

Μεγάλος απών από το Superprestigio θα είναι ο Nicky Hayden. Ο Αμερικανός ήθελε να τρέξει στον αγώνα αλλά η εγχείρηση που πραγματοποίησε στον καρπό του, για να βελτιώσει την κινητικότητα του-αφαίρεσε τρία οστά-δεν του το επέτρεψε τελικά.

Μείνετε συντονισμένοι για ένα από τα μεγάλα event της χρονιάς στο οποίο θα λάβει μέρος ένας γαλαξίας από αστέρια των δύο τροχών.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ