net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Απίστευτος, ατρόμητος, και ευτυχώς τυχερός, ο Fred Osborne, καθώς τραυματίστηκε μεν, επέζησε δε από το παράτολμο εγχείρημα του.

Stunt Riding το 1926!

Στο συγκεκριμένο ασπρόμαυρο φιλμ του 1926, ο ατρόμητος αναβάτης Fred Osborne παίρνει φόρα και πηδά στο γκρεμό με τη μοτοσικλέτα του, φορώντας αλεξίπτωτο, το οποίο ανοίγει πολύ αργά. Ευτυχώς, επιζεί!

 
Η εταιρεία British Pathe διαθέτει το μεγαλύτερο αρχείο κινηματογραφικών νέων στον κόσμο, με περισσότερα από 85.000 φιλμ, ιστορικής σημασίας! Μέσα από το αρχείο αυτό, ξεπηδούν διαμάντια όπως αυτό το βίντεο με τον Fred Osborne.

Το 1926, ο Osborne προσπαθεί να εκτελέσει το πρώτο άλμα σε γκρεμό με μοτοσικλέτα, με σκοπό να προσγειωθεί χωριστά από το δίκυκλο του, χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο. Παίρνει φόρα λοιπόν, και με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα πηδάει από ένα λόφο στο Λος 'Αντζελες της Καλιφόρνια, και... σκάει στο έδαφος, αφού το αλεξίπτωτο δεν πρόλαβε να ανοίξει τελείως! Ευτυχώς ο προπάτορας των stunt-riders επέζησε, χάρη στα καλώδια τηλεφώνου και... τηλεγράφου, που του έκοψαν κάπως τη φόρα!

Εβδομήντα έξι χρόνια αργότερα, το 2002, ο Travis Pastrana, επιχειρεί κάτι αντίστοιχο, πηδώντας στο Grand Canyon με τη μοτοσικλέτα του, κάνοντας Back Flip, και εκτελώντας -ευτυχώς- επιτυχημένη προσγείωση κατόπιν.

 

STUNT VIDEOS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ