net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από την Confederate (φωτό) στη Royal Enfield ο Pierre Terblanche.

Η δεύτερη και τελευταία δημιουργία του Terblanche στην Confederate, το Χ132 Hellcat Speedster των 52.000 ευρώ.

Στη Royal Enfield o Terblanche

Ο γνωστός σχεδιαστής από τη Ν. Αφρική έλυσε τους δεσμούς του με την Confederate νωρίτερα από το αναμενόμενο και μετακόμισε στην ινδική Royal Enfield ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού.

 
Έπειτα από 20 μήνες στην Confederate ο Terblanche βρίσκει νέα στέγη μετακομίζοντας στη Royal Enfield, η οποία αυτό τον καιρό βρίσκεται γενικότερα σε μία φάση αναδιοργάνωσης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της. Μέσα στα σχέδια της εταιρίας φημολογείται η παρουσίαση μιας adventure μοτοσικλέτας αλλά και ενός νέου κινητήρα 400 κ.εκ.

Ο σχεδιαστής από τη Ν.Αφρική αποχώρησε νωρίτερα από την αμερικάνικη εταιρία σε σχέση με το τριετές συμβόλαιο που είχε μαζί της, το οποίο απέφερε τις C2 P-51 Fighter και Χ132 Hellcat Speedster.

Δηλώσεις από τον Terblanche δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Siddhartha Lal, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eicher, στον οποίο ανήκει η Royal Enfield, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο Pierre Terblanche ήρθε πρόσφατα στην ομάδα μας: είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς βιομηχανικούς σχεδιαστές μοτοσικλετών και είναι καλύτερα γνωστός για τις ξεχωριστές δημιουργίες του ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Ducati για περισσότερο από μία δεκαετία (σ.σ. το Supermono ήταν το highlight της καριέρας του).

Αυτή είναι η πέμπτη εταιρία για την οποία θα εργαστεί ο Terblanche τα τελευταία εφτά χρόνια, από τότε που αποχώρησε δηλαδή από την Ducati. Πριν από την Confederate εργάστηκε για ένα ναυπηγείο της Ν. Αφρικής και τις Piaggio (Moto Guzzi) και Norton.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ