net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Την χρήσιμη για την οδική ασφάλεια εφαρμογή κινητών "Going Abroad" παρουσίασε στις 25 Ιουνίου 2014 η Ευρωπαική Ένωση.

Smartphone app για την οδική ασφάλεια

Μια δωρεάν εφαρμογή για Smartphones παρουσίασε η Ευρωπαική Ένωση, με την οποία μπορεί ο ταξιδιώτης να πληροφορηθεί για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και τους διαφορετικούς νόμους κάθε ευρωπαικής χώρας.

 
Ποιά είναι τα όρια ταχύτητας στους ισπανικούς αυτοκινητόδρομους; Χρειάζεται να φορέσω κράνος εάν ποδηλατώ στη Σουηδία; Τι εξοπλισμό ασφαλείας πρέπει να έχω μαζί μου στο αυτοκίνητο, όταν οδηγώ στη Σλοβακία;

Από εδώ και πέρα, όποιος θέλει να ταξιδέψει σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης δεν χρειάζεται να κουραστεί για να βρει πληροφορίες για ερωτήσεις όπως οι παραπάνω. Μπορούν να τις έχουν πρόχειρες όπου κι αν είναι, με τη νέα εφαρμογή για Smartphone με τίτλο "Going Abroad", δηλαδή "ταξιδεύοντας στο εξωτερικό".

Η εφαρμογή της Ε.Ε. είναι διαθέσιμη σε 22 γλώσσες, για Iphone και Ipad, για συσκευές Android, αλλά και εκείνες που τρέχουν Windows. Πέρα από τις πιο σημαντικές πληροφορίες για την οδική ασφάλεια, η εφαρμογή περιέχει και ένα quiz ασφαλείας, αλλά και ένα παιχνίδι απομνημόνευσης των νόμων, για να διασκεδάσει τους χρήστες. Φυσικά, η ανακοίνωση της Ε.Ε. τονίζει πως η εφαρμογή δεν έχει φτιαχτεί για να χρησιμοποιείται από οδηγούς ή αναβάτες κατά την ώρα της οδήγησης!

Η εφαρμογή πληροφορεί τον χρήστη για όλα τα θέματα που εμπεριέχουν το μεγαλύτερο ρίσκο για τροχαία ατυχήματα, όπως τα όρια ταχύτητας και κατανάλωσης οινοπνεύματος, τα φανάρια, και η χρήση κινητών τηλεφώνων. 

Η διάθεση της πριν τις καλοκαιρινές διακοπές του 2014 γίνεται με το σκεπτικό πως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο θανατηφόροι μήνες σε τροχαία ατυχήματα, με μέσο όρο 50% περισσότερων θανάτων από ότι ο πιο "ασφαλής" μήνας, που είναι ο Φεβρουάριος.

Η Ευρωπαική Ένωση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, καθώς μεταξύ 2001 και 2010, ο αριθμός των θανάτων στους δρόμους της Ε.Ε. μειώθηκε συνολικά κατά 43%, ενώ μεταξύ 2010-2013 είχαμε περαιτέρω μείωση κατά 17%. Ο στρατηγικός στόχος είναι να μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία στους μισούς, μεταξύ 2010 και 20120, και επιπλέον να γίνουν νέες προσπάθειες για τη μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. Η νέα αυτή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα είναι ένα ακόμη μέτρο, προς αυτή την κατεύθυνση.


 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ