net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Yamaha OW01 του Fabrizio Pirovano.

Σε πώληση η Superbike του

Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα του πρόσφατα χαμένου Fabrizio Pirovano θα πουληθεί σε έναν τυχερό ιδιώτη, πρόθυμο να πληρώσει το τίμημα…

 
Ο Fabrizio Pirovano ήταν ένας από τους σημαντικότερους αναβάτες αγώνων στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός δεν είχε κερδίσει κάποιον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία των World Superbikes, έχει πλήθος άλλων διακρίσεων αλλά έπαιξε και σημαντικότατο ρόλο στην καθιέρωση του χαρακτηριστικού του στυλ οδήγησης στον χώρο, από πολλούς αναβάτες. 

Μετά τον θάνατό του πριν λίγο καιρό, στην ηλικία των 56 ετών, ο Pirovano άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη και κληρονομιά στους αγώνες μοτοσυκλέτας, αλλά και μια σημαντική μοτοσυκλέτα, με την οποία ο ίδιος είχε αγωνιστεί το 1992. 

Πρόκειται για την Yamaha OW1 FZR750R της φωτογραφίας, με την οποία ο Pirovano ήρθε πέμπτος στο πρωτάθλημα, τρέχοντας με την ομάδα BYRD Diemme Racing Team. Η μοτοσυκλέτα έχει σειριακό αριθμό 000003, το τρίτο πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε εκείνη την χρονιά, ενώ η τελευταία φορά που έτρεξε ήταν το 2013, όπου και έλαβε μέρος σε μια επίδειξη στην Γαλλία. Μέχρι εκείνη την στιγμή, η μοτοσυκλέτα ήταν αδρανής, από το 1993. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος πώλησης της μοτοσυκλέτας: Το μοντέλο δεν θα τεθεί σε δημοπρασία, ούτε και έχει δημοσιευθεί η τιμή του, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα διαπραγματευτούν ιδιωτικά, με κλειστές τις πόρτες! 

Δεν γνωρίζουμε αν θα μάθουμε κάποια στιγμή την τελική τιμή του, αλλά ποντάρουμε στο ότι θα είναι τουλάχιστον ένα μεγάλο, πενταψήφιο νούμερο…

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ