net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα 15 Σεπτεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ισχύ από σήμερα ο Δακτύλιος

Επανέρχονται από σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός, Μεγάλος και Πράσινος Δακτύλιος).

 
Συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ισχύουν εκ νέου οι εξής περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων:

Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος)

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Λ. Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Αμβρ. Φραντζή, Λ. Ανδρ. Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου, το μέτρο δεν ισχύει ενώ στις οδούς και τις λεωφόρους που περικλείονται από αυτόν επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορίας των ΙΧΕ καθώς και των ΙΧΦ οχημάτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος έως 2,2t. με βάση το τελευταίο ψηφίου του αριθμού κυκλοφορίας τους (σύστημα Μονά – Ζυγά).

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις και περιορισμούς που ισχύουν για τα όρια του Μικρού Δακτυλίου, εξαιρούνται χωρίς κανένα περιορισμό:

-Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας για τον Μικρό Δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σύμφωνα με τις διατάξεις τις ΔΜΕΟ/οικ-2903/στ-οικ. 0621/Φ.911 από 15-29.07.2014 (ΦΕΚ Β 2052) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

-Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στις διατάξεις του Πράσινου Δακτυλίου, δηλαδή:

-Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα οχήματα με κινητήρες τεχνολογίας Euro5 ή Euro6, εφόσον οι εκπομπές CO2 είναι μικρότερες του ορίου των 140g/km, ανεξαρτήτων του τύπου καυσίμου που χρησιμοποιούν.

-Τα οχήματα που χρησιμοποιούν αέρα καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό άεριο) με κινητήρες τεχνολογίας Euro4, εφόσον εκπέμπουν λιγότερο από 140g/km CO2.

Για τα οχήματα των μόνιμων κατοίκων εσωτερικά του Μικρού Δακτυλίου προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου-εξόδου.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση θα υποβάλλονται από την Τετάρτη 20 Αυγούστου έως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου (Δευτέρα – Παρασκευή, από 08:00 – 14:00, και Σάββατο, από 08:00 – 12:00), στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4 όροφος).
 
Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο Μεγάλο Δακτύλιο

Τα όρια του Μεγάλου Δακτυλίου της πρωτεύουσας καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Παραλιακή Λεωφόρος, Αλίμου, Βουλιαγμένης, Ελ. Βενιζέλου, Περιμετρική Υμηττού, Κατεχάκη, Μεσογείων, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παπανικολή, Κ. Παλαιολόγου, Καποδιστρίου, Κύμης, Κασταμονής, Χαλανδρίου, Αναγεννήσεως, Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τον Πράσινο Δακτύλιο, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2t. και των λεωφορείων, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1.1.1991, εντός των ορίων του Μεγάλου Δακτυλίου.
Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, η Λ. Κηφισσού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωση της με τη Λ. Κηφισσού έως την οδό Αχιλλέως.

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των παραπάνω περιοριστικών μέτρων, ορίζονται ως εξής:

-Δευτέρα έως Πέμπτη, από 07:00 – 20:00.
-Παρασκευή, από 07:00 – 15:00.

Το Σάββατο, την Κυριακή, τις επίσημες αργίες καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52, παρ. 6 του Κ.Ο.Κ. (Διοικητικό Πρόστιμο 200 ευρώ).

Ειδικά για τις προϋποθέσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για τον Πράσινο Δακτύλιο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευθούν την σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ