net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων είναι δίκαιες και έχουν τη συμπάθειά μας, το χρήμα όμως είναι αμείλικτο.

Σε διαδικασία ρευστοποίησης η Gas Gas

Η ισπανική εταιρεία αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και τελικώς βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χρεωκοπία. Η υπέρτατη λύση πλέον είναι να βρεθεί αγοραστής για το σύνολό της.

 
Εχτές η Gas Gas Motos έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:

"Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει περάσει από κάποιες νομικές διαδικασίες με στόχο να επαναδιαπραγματευτεί τα χρέη της και να συνεχίσει να λειτουργεί. Δυστυχώς, παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες που έγιναν προς την κατεύθυνση αυτή, ο στόχος στάθηκε αδύνατον να επιτευχθεί και τελικώς αποφασίστηκε να συνεχιστεί η ρευστοποίηση της Gas Gas Motos SA.
Σε αυτή τη διαδικασία η παρούσα διοικούσα ομάδα, οι νομικοί διαχειριστές και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δουλεύουν σκληρά για να συλλέξουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του εργοστασίου και να ολοκληρωθεί αυτή με τους εν δυνάμει αγοραστές το ταχύτερο δυνατόν.
Ο στόχος που έχει τεθεί για την πώληση του εργοστασίου είναι να μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε την μονάδα παραγωγής της Gas Gas Motos με τέτοιον τρόπο ώστε να μας επιτρέψει να παράγουμε τις μοτοσικλέτες μας, enduro και trial, και να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα μια υγιή και βιώσιμη εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της διαδικασίας πώλησης της μονάδας παραγωγής, όλοι εμείς στη Gas Gas θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να εγγυηθούμε το επίπεδο εξυπηρέτησης στους τομείς των ανταλλακτικών και των υπηρεσιών μετά την πώληση, με σκοπό να μην "τιμωρηθούν" οι πελάτες μας σε αυτό το διάστημα.
Εκ μέρους της Gas Gas, σας μεταφέρουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την υποστήριξή σας τους τελευταίους μήνες και επίσης επιθυμούμε να σας μεταδώσουμε την πλήρη μας πεποίθηση πως ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα από τη διαδικασία πώλησης της μονάδας παραγωγής είναι εφικτό."

Εν ολίγοις λοιπόν, η διαδικασία έχει ως εξής για τη Gas Gas. Συμβιβασμός δεν επιτεύχθηκε με τους πιστωτές της, οπότε η εταιρεία υπάγεται σε καθεστώς διαχείρισης και ξεκινά μια διαδικασία ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων υπό την επίβλεψη διαχειριστών που έχουν οριστεί από δικαστήριο.
Το πρώτο τους μέλημα είναι να πουληθεί η εταιρεία ως ενιαίο σύνολο, ώστε να εξασφαλιστεί το μέγιστο έσοδο στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Το ίδιο επιθυμούν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, καθώς όποιος την αποκτήσει ως έχει προφανώς θα έχει στόχο να την ξαναθέσει σε λειτουργία.
Αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε τα περιουσιακά της στοιχεία θα ρευστοποιηθούν σε κομμάτια, γεγονός που εύκολα καταλαβαίνουμε πως σημαίνει το τέλος της Gas Gas.

Η Gas Gas Motos ιδρύθηκε το 1985 και ειδικεύεται σε Enduro και Trial μοτοσικλέτες, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επεκταθεί και στα Rally. Θεωρείται ίσως η κορυφαία κατασκευάστρια trial και πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο Κατασκευαστών στο 2015 Scottish Six Days Trial, αφότου οι εργοστασιακοί της αναβάτες κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση.
Πριν δύο χρόνια συγχωνεύθηκε με την Ossa, μια άλλη ιστορική κατασκευάστρια μοτοσικλετών εκτός δρόμου μοτοσικλετών από την Ισπανία, που τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να επανέλθει στην παραγωγή δίχως ιδιαίτερη επιτυχία.
Η ένωση των δύο ιστορικών ισπανικών εταιρειών έγινε με την ελπίδα πως εν τη ενώσει η ισχύς θα τις βοηθούσε να επιβιώσουν, δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο αγοραστής που θα αναλάβει τη Gas Gas στο σύνολό της, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία της οποίος η απουσία θα είναι εμφανέστατη στους χωμάτινους αγώνες - ειδικότερα στο Παγκόσμιο Trial μια ενδεχόμενη εξαφάνιση της ισπανική εταιρείας θα σημάνει ένα τρομερό σοκ ως αντίκτυπο.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ