net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο οίκος δημοπρασίας Profiles in History εκτιμά πως η θρυλική Harley-Davidson θα αποφέρει από 1 έως 1.2 εκατομμύρια δολάρια.

Φοβερή γυμναστική με το Ape-Hanger τιμονάκι. Εδώ ο Peter Fonda, στα γυρίσματα του Easy Rider.

Σε δημοπρασία η μοτοσικλέτα του Easy Rider

Πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια αναμένεται να πιάσει σε δημοπρασία η Captain America Harley-Davidson chopper που οδηγούσε ο Peter Fonda στη θρυλική ταινία Easy Rider το 1969.

 
Το «Easy Rider» είναι μια κλασική ταινία του 1969 με θέμα δύο μοτοσικλετιστές, τον Wyatt (Peter Fonda) και τον Billy (Dennis Hopper) -συνηθισμένους στις καταχρήσεις και στα ψυχεδελικά ναρκωτικά- και το περιπετειώδες ταξίδι τους μέχρι τη Νέα Ορλεάνη, προς αναζήτηση της ελευθερίας και του εύκολου χρήματος.

Για τη συγκεκριμένη ταινία κατασκευάστηκαν τέσσερις μοτοσικλέτες, εκ των οποίων μόνο μία υπάρχει ακόμα. Να φανταστείτε πως τις υπόλοιπες τρεις τις έκλεψαν πριν ακόμα βγει η ταινία στη μεγάλη οθόνη. Τόσο περιζήτητες ήταν.

Μετά το τέλος τον γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και πρωταγωνιστής, Dennis Hopper, ζήτησε από τον ηθοποιό φίλο του, Dan Haggerty, να κρατήσει την chopper. Ο Haggerty την απόλαυσε για αρκετό καιρό και πριν από ένα χρόνο την πούλησε στον τρέχον ιδιοκτήτη της, Michael Eisenberg. Έναν επιχειρηματία από την California που κάποτε ήταν συν-ιδιοκτήτης με τους Fonda και Hopper, ενός εστιατορίου στο Los Angeles με μοτοσικλετιστικό ντεκόρ.

Η chopper Harley-Davidson με τον panhead κινητήρα, το ρεζερβουάρ με την αμερικάνικη σημαία ζωγραφισμένη πάνω του, τις εξατμίσεις «ψαράκι» και το χρωμιωμένο πλαίσιο, συνοδεύεται από τρεις σφραγίδες αυθεντικότητας. Η μία είναι υπογεγραμμένη από το Εθνικό Μουσείο Μοτοσικλετών, όπου εκτέθηκε για 12 περίπου χρόνια και οι άλλες δύο από τον Peter Fonda και τον Haggerty.

Ο οίκος δημοπρασίας Profiles in History που έχει αναλάβει την πώλησή της εκτιμά πως η θρυλική αυτή Harley-Davidson θα αποφέρει από 1 έως 1.2 εκατομμύρια δολάρια στις 18 Οκτωβρίου που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στην California.

Ο Eisenberg ήταν λάτρης της ταινίας Easy Rider και εδώ και πολλά χρόνια σκεφτόταν να την αγοράσει. «Πάντα ήθελα να την έχω,» είπε. «Όταν τελικά την απέκτησα, κατάλαβα πόσο σημαντική ήταν. Το κοινό θα πρέπει να την δει. Η μοτοσικλέτα αυτή θα έπρεπε να βρίσκεται στο βάθρο και να την θαυμάζουν όλοι.»

Από αυτή την πώληση, ο Eisenberg σκοπεύει να δωρίσει ένα σημαντικό ποσό των εσόδων στον αμερικάνικο ανθρωπιστικό οργανισμό (American Humane Association) προς τιμήν της του Peter Fonda.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ