net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Scooter μικρότερα, άρα πιο προσιτά από το C650GT μάλλον είναι στο πλάνο της BMW.

Scooter μεσαίου κυβισμού για τη BMW

Οι Γερμανοί έχουν ήδη μια συνεργασία σε εξέλιξη με την ινδική TVS και τώρα υπέγραψαν μια νέα και με την κινέζικη Loncin. Οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Ασία μιλούν για ανάπτυξη ενός νέου scooter.

 
Δε θα είναι η πρώτη φορά που η BMW θα κατασκευάσει κάτι με τη συνεργασία μιας ασιατικής εταιρείας. Ο δικύλινδρος κινητήρας των δύο scooter της, C600 Sport και C650 GT, ουσιαστικά είναι ένα προϊόν της Kymco, ενώ λίγα χρόνια πιο πριν είχε ξεκινήσει μια συνεργασία με την κινέζικη Loncin για την κατασκευή του G650X. Αυτόν τον καιρό η BMW βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Ινδούς της TVS, η οποία αναμένεται να αποδώσει μια σειρά μικρών μοτοσικλετών με κυβισμούς από 300 ως 500 κ.εκ.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά φήμες για την πρόθεση των Βαυαρών να επεκτείνουν τη γκάμα των scooter τους προς τα κάτω, με τη φημολογούμενη δημιουργία ενός μοντέλου 300-350 κ.εκ. Τώρα έρχεται μια ανακοίνωση από την Κίνα και τη Loncin που φαίνεται να ταιριάζει γάντι με την όλη κατάσταση.

Οι Κινέζοι αναφέρονται σε μια νέα συμφωνία με τη BMW, στα πλαίσιο της οποίας θα προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής τους καθώς σχεδιάζουν να παράξουν κάτι σε 15.000 κομμάτια. Οι λιγοστές πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου δεν ξεκαθαρίζουν αν πρόκειται για τι είδους κομμάτια μιλάμε, μοτοσικλέτες, scooter ή κινητήρες;

Δε βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά καπνός υπάρχει άφθονος (ανακοίνωση Loncin), οπότε λογικά κάπου θα υπάρχει και μια φωτιά.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ