net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η S 1000 RR Custom!

Η S 1000 RR Custom!

Κρυμμένο καλά το τούρμπο!

Η νέα σέλα που φιλοξενείται απο την νέα ουρά!

Οι εισαγωγές ανάμεσα απο τα φανάρια!

S 1000 RR Custom

Ιδού το αποτέλεσμα ενός ανθρώπου που οι 199 ίπποι της BMW S1000 RR δεν του είναι αρκετοί!

 
Ο Steven Decaluwe της εταιρίας Motokouture Motorcycles που έχει την έδρα της στο Βέλγιο, ήθελε να δεί τι τροποιήσεις μπορεί να κάνει σε μία ήδη άριστη τεχνολογικά μοτοσυκλέτα.
 
Όταν ο Steven ξεκίνησε να γδύνει την μοτοσυκλέτα ήξερε ότι έχει μπροστά του πολύ σκληρή δουλειά, γιατί για να βελτιώσεις κάτι που είναι άριστο δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Μετά από ημέρες μελέτης ήθελε να δεί μέχρι σε ποιο σημείο το πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα μπορούν να επέμβουν. Για αυτόν τον λόγο τοποθέτησε ένα τούρμπο! Φυσικά, επειδή κάποια πράγματα καλό είναι να αποτελούν έκπληξη για κάποιους, έκρυψε την τουρμπίνα ανάμεσα σε μία χειροποίητη αντλία βενζίνης και της χοάνης.

Μετά την τοποθέτηση της τουρμπίνας έπρεπε να γίνει νέα χαρτογράφηση στον εγκέφαλο με την συμπίεση να διαμορφώνεται στο 9,2:1 για να υπάρχει σταθερότητα. Το αποτέλεσμα; 296 ίπποι που αποδίδει ο πίσω τροχός με την ταχύτητα να περιορίζεται στα 319 χλμ/ώρα, τα οποία επιτυγχάνονται με την τέταρτη σχέση στο κιβώτιο.

Η μετατροπή όμως δεν σταμάτησε μόνο στον κινητήρα. Αλλαγές έγιναν στο fairing της S1000 RR για να τοποθετηθούν εισαγωγές ανάμεσα από τα φανάρια αλλά και στο πλάι. Ζάντες από το HP4 αλλά και μία καινούρια κοντή εξάτμιση που δένει υπέροχα με το σύνολο, ενώ επανασχεδίασε την ουρά της μοτοσυκλέτας και τοποθέτησε μία καινούρια δερμάτινη σέλα ενός ατόμου. Αν και δεν ξέρουμε ποιος θα ήθελε να είναι συνεπιβάτης σε αυτό το κτήνος…

Ο Steven ονόμασε την μοτοσυκλέτα VDC#92/MK30 σαν φόρο τιμής σε έναν φίλο του που έχασε την ζωή του σε ένα ατύχημα.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ