net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υποχρεωτικός ανακλαστικός ρουχισμός για τους πεζούς το βράδυ στις επαρχιακές περιοχές της Ρωσίας, με ισχύ νόμου από την 1η Ιουλίου 2015.

Ρωσία: ανακλαστικά γιλέκα για πεζούς

Από την 1η Ιουλίου 2015, οι πεζοί στη Ρωσία, εκτός των πυκνοκατοικημένων κέντρων, θα υποχρεούνται για λόγους ασφαλείας να φορούν ανακλαστικό ρουχισμό το βράδυ, με πρόστιμο μάλιστα για τους παραβάτες!

 
Ο νόμος θα ισχύσει για τους πεζούς εκτός των μεγάλων πόλεων, ενώ στις πόλεις θα έχει συμβουλευτική ισχύ. Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει από την 1η Ιουλίου του 2015, ώστε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες, αλλά και να μοιραστούν ανακλαστικά γιλέκα -τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να δίνονται σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Στις πολύ κακές καιρικές συνθήκες της Ρωσίας, ορισμένες φορές είναι σχεδόν αδύνατο για τους οδηγούς να διακρίνουν τους πεζούς, και οργανώσεις όπως η Road Safety Russia επικροτούν το νέο νόμο. Όμως ακόμα παραμένει άγνωστο το πώς θα διανεμηθούν ανακλαστικά γιλέκα σε όλους τους πεζούς, ιδιαίτερα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας. Όπως αναφέρει ο ρώσικος τύπος, η ζήτηση για τα ανακλαστικά ρούχα έχει ήδη ξεπεράσει τη δυνατότητα προσφοράς, από τις εταιρείες που τα φτιάχνουν, οπότε υπάρχει ανάγκη για εισαγωγή τους από άλλες χώρες. Και φυσικά, κανείς δεν περιμένει από τους Ρώσους κατοίκους της επαρχίας να σπεύσουν να αγοράσουν τα ανάλογα γιλέκα, ειδικά με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, και με το πενιχρό τους εισόδημα. 

Από την 1η Ιουλίου 2015, όταν ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ, θα υπάρχει μάλιστα και μικρό χρηματικό πρόστιμο -500 ρούβλια, δηλαδή περίπου 9 ευρώ-, για τους παραβάτες.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ