net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πιο συγκαταβατικός ως προς τον Lorenzo εμφανίζεται πλέον ο Rossi αλλά του Marquez... του το κρατάει ακόμα "μανιάτικο"

Δεν συγχωρώ τον Marquez!

Στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων ΥΖR-M1 της Movistar Yamaha, ο Valentino Rossi ρωτήθηκε για όλους και για όλα σχετικά με τα γεγονότα της περσινής χρονιάς και έδωσε ορισμένες σκληρές απαντήσεις.

 
Τι και αν η επίσημη παρουσίαση που έγινε πριν μερικές ημέρες στην Βαρκελώνη αφορούσε στις νέες μοτοσικλέτες με τις οποίες οι Lorenzo και Rossi θα τρέξουν στο φετινό πρωτάθλημα MotoGP; Και μόνο η συνύπαρξη των δύο "άσπονδων" teamates στον ίδιο χώρο, ήταν το γεγονός που επισκίασε οτιδήποτε άλλο. Έτσι λοιπόν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το event, δεν έχασαν ευκαιρία και "βομβάρδισαν" τον Rossi με ερωτήσεις, κάθε άλλο παρά σχετικές με τις μοτοσικλέτες αυτές. Σταχυολογούμε μερικές από αυτές: 

Valentίno πως αισθάνθηκες μετά τον αγώνα στην Valencia; Ήταν δύσκολο να ξεπεράσεις την απογοήτευση σου για τον χαμένο τίτλο; 

Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά τις δύο πρώτες εβδομάδες, όπου τα γεγονότα με είχαν επηρεάσει σε βαθμό τέτοιο που απλά καθόμουν σπίτι μου, άπραγος. Ευτυχώς η συμμετοχή μου στο Rally της Monza (αυτοκίνητα) μετά από αυτές τις δύο εβδομάδες άλλαξε την ψυχολογία μου και αποφάσισα να τα αφήσω όλα πίσω μου και να εστιάσω στο μέλλον. 

Σκέφτηκες μετά από την Valencia να αποσυρθείς από τους αγώνες;  

Όπως είπα, μου ήταν δύσκολο να αποδεχτώ τα γεγονότα  και αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία για να αποσυρθώ. Ωστόσο δεν θέλω να τα παρατήσω, πιστεύω ότι εξακολουθώ να είμαι ανταγωνιστικός, οπότε όχι, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτή η ιδέα. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την Yamaha και το να παραιτηθώ δεν θα ήταν επαγγελματικό από πλευράς μου. Σε κάθε περίπτωση τα γεγονότα αυτά είναι και ένα κίνητρο για να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί τη νέα χρονιά. 

Δώσατε τα χέρια με τον Lorenzo (εννοεί στην παρουσίαση των YZM-R1), δεν περιμέναμε να συμβεί αυτό...

O Lorenzo είναι ο teamate μου και επί σειρά ετών ο βασικός ανταγωνιστής μου. Είμαστε επαγγελματίες, οφείλουμε να δουλεύουμε ως ομάδα και αν αυτό γίνεται μέσα σε μια ωραία ατμόσφαιρα, είναι σίγουρα καλύτερο για όλους μας. 

Θα δώσετε τα χέρια με τον Marquez; 

Ευτυχώς ο Marquez δεν είναι teamate μου... 

Ο Lin Jarvis (γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha), δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στους οδηγούς αλλά και σε όλους όσους μετέχουν στα MotoGP. Σε βρίσκει σύμφωνο αυτό και ειδικά για τους Marquez και Lorenzo; 

Νομίζω ότι ο Lorenzo και ακόμα περισσότερο ο Marquez, με σέβονται ελάχιστα. Προσωπικά ανέκαθεν σεβόμουν τους πάντες και θα συνεχίσω να τους σέβομαι αλλά ο Lin (Jarvis) είχε ένα δίκιο: ο σεβασμός θα πρέπει αν είναι αμοιβαίος, αλλιώς, απλά δεν μπορεί να υπάρξει.  

Γιατί ο Marquez πιστεύεις ότι κράτησε αυτή την εχθρική, κατά τους ισχυρισμούς σου, στάση; 

Δεν ξέρω! Πραγματικά έχω αναρωτηθεί πολλές φορές και δεν μπορώ να βρω μια απάντηση σε αυτό. Ίσως να αποτέλεσα για αυτόν τον αποδιοπομπαίο τράγο, να θεώρησε ότι εγώ είμαι ο λόγος για την άσχημη πορεία του το 2015. 

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος λοιπόν, ότι για να ηττηθεί ο Rossi, χρειάζεται να γίνει συμμαχία μεταξύ οδηγών; 

Το 2015 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμένα, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος. Πάλεψα μέχρι τέλους για τον τίτλο και προς τιμή μου, όντως χρειάστηκε μια συμμαχία αναβατών για να με βγάλουν εκτός της διεκδίκησης. 

Αν γύριζες πίσω το χρόνο, θα έκανες κάτι διαφορετικά; Θα απέφευγες τις καυστικές δηλώσεις πριν από τον αγώνα στην Sepang; (Τότε ο Rossi δήλωσε δημόσια περί της συμμαχία των Ισπανών οδηγών εναντίον του) 

Διαφωνώ απόλυτα με όσους ισχυρίζονται πως οι δηλώσεις μου ήταν η αιτία για την συμπεριφορά του Marquez μέσα στην πίστα, είχε ήδη προαποφασιστεί να κάνει ότι μπορούσε για να μου κόψει το πρωτάθλημα! Οπότε όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα από τις δηλώσεις αυτές. 

Πιστεύεις ότι ζημιώθηκε το κύρος των MotoGP, μετά από αυτά τα γεγονότα; 

Σίγουρα ήταν μια κατάσταση που δεν είχε προηγούμενο, πιστεύω ωστόσο ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί σε καλύτερο βαθμό από τους διοργανωτές. 

Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι οι βασικοί σου αντίπαλοι τη νέα χρονιά; 

Αυτοί που ήταν πάντα, ο Lorenzo, o Marquez και ο Pedrosa, ωστόσο πιστεύω ότι με τους νέους κανονισμούς, ενδέχεται να εξισωθούν οι ομάδες και έτσι να έχουμε ανταγωνισμό και από άλλους αναβάτες. 


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ